2015-10-11 Buytenpark (104 foto's)
39 vogelsoorten gespot

Geen druk

Op zaterdag besteden we de hele dag aan een andere hobby van Jolanda. Samen met dochter Kirstin gaan we naar een handwerkbeurs.
Daarom gaan we op zondag, 11 oktober, vogelen.

We gaan naar het Buytenpark in Zoetermeer. Lekker wandelen en geen druk van nieuwe soorten najagen.
Als we daar aankomen zien we de nodige bordjes met 'BMX parking' waardoor we even bang zijn dat het erg druk zal zijn in het park.
Gelukkig is de BMX wedstrijd op een speciaal terrein en is de enige overlast die we ervan hebben de stem van de verslaggever die over luidsprekers klinkt.

Vlak nadat we het terrein ingelopen zijn komen we een andere vogelaar tegen die verteld dat hij heel veel watersnippen en een paar beflijsters heeft gezien tijdens zijn koude uurtjes op de telpost.
Dat klinkt interessant, maar helaas zien we geen van beide soorten tijdens de wandeling. We zien gelukkig genoeg andere vogels waardoor het een leuke en relaxte wandeling is.

Als we, weer onderweg naar huis, op de N11 rijden zegt de boordcomputer opeens 'piep'. Ja maar we hebben vrijdagavond toch getankt denkt Oscar even.
De piep komt echter van het bandenspanningscontrolesysteem en deze geeft aan dat de band linksachter te weinig druk heeft.
We zien op de display dat er ipv 2,1 bar nog maar 1,5 bar aanwezig is. Een paar minuten later is het zelfs nog minder, dus we hebben een lekke band.
Omdat we vlak bij huis zijn besluiten we het erop te wagen en we rijden 'rustig' door. We redden het net voordat er geen druk meer in de band zit.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)