2014-06-14 Buytenpark plus Starrevaart (117 foto's)
41 vogelsoorten gespot

Etenstijd

Omdat voor de vorige 2 wandelingen best wel wat autokilometers gemaakt moesten worden, besluiten we om op zaterdag 14-6 in de provincie te blijven.

We gaan naar Buytenpark in Zoetermeer. Daar is een paar dagen eerder een wielewaal gemeld en wij hopen natuurlijk dat wij die, voor ons nieuwe soort, ook zien.
Onderweg er naar toe zien we gele borden met aanduidingen waar je naar toe moet om voor het hockey te parkeren. We rijden namelijk vlak langs het ADO stadion waar het WK hockey wordt gespeeld.
We wensen de oranjedames, die 's middags de finale spelen, van afstand geluk toe en hopen dat ze net zo lekker spelen als de heren voetballers. (dat doen ze gelukkig, dus 1 wereldkampioen hebben we binnen).

We zijn nog geen 100m aan het wandelen als het begint te miezeren. We gaan daarom weer even terug naar de auto en blijven daar ca 20 minuten wachten.
Daarna wordt en blijft het gelukkig droog.

In het begin zien we eigenlijk niet zo veel spannends, maar rond etenstijd wordt het even heel leuk.
Een grasmus vliegt met een bek vol een struik in en we zien dan vlak voor onze neus hoe de oudervogel een vlinder of zo bij een jong naar binnen schuift. Gaaf.

Een stukje verderop staan we een rietzanger te bekijken als er een schaap met jong aan komt lopen waarbij het jong opeens besluit dat het dorst/honger heeft en bij zijn moeder begint te drinken.
Ook nu vlak voor onze neus.

Even later zien we een groep boerenzwaluwen die in eerste instantie veel te snel vliegen om leuke foto's te maken.
Tot een van de jongen op een draad gaat zitten en zich heel mooi laat fotograferen.
Terwijl we dat doen wordt de vogel in vlucht door een van de ouders gevoerd. En weer vlak voor onze neus.

Op de terugweg rijden we min-of-meer langs vogelplas Starrevaart, dus daar gaan we nog even naar de hut.
Na een relaxed dagje vogelen zijn we voor etenstijd weer thuis. Helaas zonder wielewaal.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map Buytenpark - Google Map Starrevaart)


Buytenpark

Starrevaart