2013-08-20 Stinkgat en Buytenpark (107 foto's)
49 vogelsoorten gespot

Het Stinkgat.
Alle (natuur)gebieden in Nederland hebben een naam. Deze naam wordt bij waarneming.nl gebruikt om het gebied te bepalen waar je de waarnemingen hebt gedaan.
Dat kan een wijknaam zijn, zoals Kerk en Zanen waar wij wonen of een meer exotische naam zoals het Stinkgat.
Hoe een gebied aan de naam Stinkgat komt is mij niet helemaal duidelijk, misschien omdat het als speciedepot diende tijdens de baggerwerkzaamheden voor de waterwerken.

Tijdens onze week in Zeeland en Noord Brabant werd er melding gemaakt van een breedbekstrandloper in dit gebied. Ondanks dat het in Zeeland ligt, is de bereikbaarheid vanuit zowel Zeeland als Noord Brabant slecht.
Vanuit huis is de bereikbaarheid een stuk beter.
Mede daarom, en omdat we deze vogel al gespot hebben tijdens onze trip naar de punt van Reide in Groningen, besluiten we om hem deze week te twitchen als hij nog gemeld wordt.
We willen er graag naartoe omdat de vogel vlakbij het plaatselijke kijkscherm fourageert en de foto's die we zien zijn een stuk beter dan ons 'bewijsplaatje'.

Op dinsdag 20 augustus rijden we dus naar het Stinkgat. Omdat we verwachten dat het een soort hit-and-run wordt, hebben we nog een gebied uitgezocht: het Buytenpark in Zoetermeer.
De naam van dat 2e gebied is een stuk vriendelijker.

Als we bij het Stinkgat aankomen en aansluiten bij de andere aanwezige vogelaars horen we dat de vogel nog niet gezien is.
In plaats van een uurtje blijven we uiteindelijk 3,5 uur en zetten een hoop op de foto, maar helaas geen breedbekstrandloper. Die vogel is duidelijk gevlogen.

Ondanks dat we langer bij het Stinkgat blijven dan gepland, gaan we ook naar het 2e gebied.
Daar is het een stuk rustiger kwa vogels, maar het is mooi weer, dus het is heerlijk wandelen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map Stinkgat - Google Map Buytenpark)