2017-08-13 Waverhoek (128 foto's)
34 vogelsoorten gespot
7 libellensoorten gespot
3 dagvlindersoorten gespot
2 nachtvlindersoorten gespot

Helaas

Omdat we alle vlindersoorten, die er momenteel rondvliegen, op de lijst hebben gaan we weer vogelen en daarvoor gaan we op zondag naar Waverhoek.
Onderweg daar naar toe passeren we de plek waar Oscar vrijdag een zonnende blauwe reiger en een grote zilverreiger zag en terwijl hij dat zegt zien we wel 20 grote zilverreigers staan.
Daar stoppen we even voor. Dat heeft wel tot gevolg dat de zillies (zoals zilverreigers in vogeljargon heten) opvliegen, maar gelukkig landen ze een klein stukje verderop weer.
Het rondje Waverhoek levert kwa vogels niet echt spannende soorten op, met als uitzondering 1 erg leuke waarneming in de vorm van 2 porseleinhoenen.

Na dit rondje gaan we naar Hendrik-Ido-Ambacht omdat daar ook een waterrietzanger zit en daar zijn prachtige foto's van gemaakt.
Op zondagmiddag wachten we gedurende 2 uur of hij in beeld komt. Tijdens dit wachten gaat Jolanda op zoek naar kleine beestjes.
Omdat de vogel niet in beeld komt bij ons gaat Oscar het op maandagochtend nog een paar uur proberen, maar ook dat levert hem niet op.

Graag waren we dit verhaal begonnen met het woord waterrietzanger aan elkaar geschreven als aanvulling op het verhaal van vrijdag.
Maar helaas is dat dus niet gelukt.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Waverhoek

Hendrik-Ido-Ambacht