2013-07-17 Waverhoek (109 foto's)
44 vogelsoorten gespot

Voor woensdag hadden we een nieuw gebied uitgezocht. Een van de Loosdrechtse plassen, namelijk de Loenderveensche plas.
Daar was een paar dagen eerder een grote karekiet gespot en het zag er naar uit dat je een leuke wandeling rond de plas kon maken.

Toen wij de auto uitstapten, vlakbij de rietkraag waar de grote karekiet was gemeld, hoorden we het snerpende geluid van een gemeentelijke grasmaaier.
Beter gezegd een rietkraagmaaier. Over een flinke afstand was de rietkraag verdwenen en dus ook de karekiet.

De wandeling verliep ook niet helemaal zoals verwacht. De plas was leeg en het wandelpad was een relatief smal fietspad dat je uiteraard moet delen met recreatiefietsers en racefietsers.
Bij een wat bredere groenstrook stonden we een grote wilg af te speuren toen de bewoonster van het naastgelegen huis naar buiten kwam.
'Wat zien jullie in mijn boom' was haar vraag. Oscar vertelde dat hij even een boomkruiper en een grote bonte specht had gezien, maar dat die nu goed verstopt in het groen zaten.
Spontaan kregen we van haar te horen dat ze de boom 50 jaar geleden zelf had geplant toen ze van Rotterdam hier naar toe was verhuisd. Ze was namelijk gek op wilgen.
Tevens vertelde ze dat de rest van het 'wandelpad' er net zo uit zag, maar dat daar tussen de plassen het beter wandelen was.
Terwijl wij naar het wandelpad tussen de plassen liepen, hoorden we haar tegen de buren vertellen dat de 'vogelaars' net een boomklever hadden gespot. Niet helemaal juist, maar close enough.

Ook het wandelpad tussen de plassen was niet ideaal. Het was iets breder, maar de groenstrook ernaast was duidelijk een hondenuitlaatplek. Niet lekker om even uit te wijken voor een (snelle) fietser.
Daarom zitten we 2 uur na aankomst alweer in de auto.

Nu met bestemming Waverhoek. Een klein natuurgebiedje vlak bij de Vinkeveense plassen. Hier zijn we in januari 2012 ook een keer geweest. Toen was het koud en stormachtig.
De weersomstandigheden zijn nu duidelijk beter. Heerlijk genietend, zonder fietsers en hondenpoep, wandelen we hier rond.
Er ligt wel ganzenpoep, dat dan weer wel.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)