2019-04-20 Boswachterij Dorst (102 foto's)
32 vogelsoorten gespot

Groene roffelaar

Na ruim een week uitzieken met ondersteuning van een antibioticakuur gaat het weer goed met Jolanda.
In ieder geval goed genoeg om met dit mooie weer ergens te gaan wandelen.

We kiezen voor boswachterij Dorst en dat blijkt niet echt een verkeerde keuze.
Het totaal aantal soorten is niet echt hoog, maar er zitten wel 6 nieuwe jaarlijstsoorten bij, en daarvan zijn er een aantal toch wel erg leuk.
Zoals een bonte vliegenvanger, een gekraagde roodstaart en een boompieper.
Voor die 3 soorten wilden we op 2e Paasdag naar het Spanderswoud in Hilversum gaan, maar dat hoeft nu niet per se.
Daarmee verbreken we na 5 jaar wel een traditie.

Terwijl wij bezig zijn met de baltsende boompieper horen we boven ons hoofd het gezang van de grootste zangvogel van Europa: een raaf.
Die leuke soort pakken we natuurlijk even mee. Later zien we dat er nog niet zo vaak een raaf is gezien in dit gebied. Onze waarneming is de 2e pas, en de 1e waarneming met foto.

Niet lang nadat we doorgelopen zijn ziet Jolanda een vogel landen op een boom en ze loopt voorzichtig om zodat ze kan zien wat het is.
Helaas heeft de groene specht, want dat is het, haar eerder in de gaten dan zij hem en de vogel vliegt iets te snel de boom weer uit.
Gelukkig lukt het Oscar om een paar foto's te maken waarbij er 2 bruikbaar blijken te zijn. Met deze groene roffelaar hebben we de 'normale' spechtensoorten weer compleet dit jaar.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)