2021-04-21 Berkheide (113 foto's)
31 vogelsoorten gespot

Quaerite et invenietis

Op woensdag 21 april gaan we naar Berkheide waar we op zoek gaan naar nachtegalen en beflijsters.
Zo makkelijk als we voorgaande keren een nachtegaal scoorden zo moeizaam gaat het nu.
Vaak scoorden we hem al op een plek niet ver van de auto, maar het gebied is daar ter plaatse ingrijpend aangepast.
Ten behoeve van een prachtig fietspad is er het nodige snoeiwerk verricht wat de huisvesting van de nachtegalen daar lastiger maakt en de werkzaamheden tbv het fietspad zullen ook verstorend hebben gewerkt.

Echt last zal de populatie nachtegalen in Berkheide er niet van hebben want we horen er tijdens de wandeling meer dan genoeg.
Zoals bij het veld waar ook beflijsters zijn gemeld. Daar horen we er zeker 8 op een manier dat we ze volgens ons aan moeten kunnen raken.
Helaas zorgt de stevige noorderwind er voor dat ze zich toch in het struikgewas verscholen houden.
Na een tijdje geven we het op mbt de nachtegaal en gaan we op zoek naar beflijsters en het is uiteraard Jolanda die er op een gegeven moment 2 boven op een struikpartij ziet zitten.
In totaal vinden we (lees Jolanda) er 6.

Als we vlak bij een vogelkijkscherm zijn horen we een nachtegaal zo hard zingen dat we het idee hebben dat hij op onze schouder zit en hier vinden we hem na een tijdje zoeken gelukkig wel.
De vogel is namelijk zo vriendelijk om eventjes bovenop een struik te gaan zingen. Het scheelt waarschijnlijk dat het op deze plek redelijk windstil is.
We hebben gevonden wat we kwamen zoeken dus we zijn blij.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)