2020-09-12 Berkheide (116 foto's)
26 vogelsoorten gespot

Op zaterdag 12 september gaan we naar Berkheide, het duingebied bij Katwijk aan Zee.
Drie maanden geleden waren we hier ook. Het was toen de 1e keer dat we hier in juni gingen wandelen en nu is het de 1e keer dat we in dit deel in september gaan wandelen
Door de wind is het wat frisser dan dat we hoopten dus we doen alle laagjes aan die we hebben meegenomen.

We lopen dit keer naar de duinovergang om op het strand en over zee te kunnen kijken.
Helaas zien we op het strand geen vogels (wel een hoop dagjesmensen die lekker komen uitwaaien) en op zee zien we alleen een enkele aalscholver langsvliegen.
Als we weer beneden zijn gaan we bij een pikniktafel lunchen en tot onze grote verbazing voelen we op een gegeven moment druppels en moeten we de paraplu zelfs even openklappen voor een kort buitje.

Na de lunch lopen we een deel van het gebied in waar we minder last hebben van de wind en als de zon doorbreekt wordt het zelfs warm en kunnen we twee van de drie lagen weer uittrekken.
Ondanks dat we een redelijk lange wandeling maken zien we niet zo heel veel vogelsoorten en daarom heeft Jolanda ook maar de nodige planten op de foto gezet.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)