2021-06-06 Bentwoud (142 foto's)
33 vogelsoorten gespot
4 dagvlindersoorten gespot
7 libellensoorten gespot

Opzouten

Op zondag 6 juni gaan we, het zal de trouwe lezer niet verbazen, naar het Bentwoud.
En wel naar het deel rond de golfbaan. Dat was immers waar we gisteren bij de roerdomp op uitkeken.
Omdat het mooi weer is hopen we ook op wat klein spul en daarom nemen we ook de makrolenzen mee.
Hoewel het fotograferen daarmee regelmatig een uitdaging is, omdat het toch iets harder waait dan prettig is.

Als we ter hoogte zijn van de plek waar we gisteren de roerdompen zagen, kunnen we door de bomen een aantal vogelaars zien staan die allemaal hun camera naar onze kant van het Bentwoud richten.
Zij zullen nu vast wel een roerdomp in beeld hebben. Vanaf waar wij staan is daar helemaal niets van te zien.
Wat wij wel zien is een in een paal broedende pimpelmees.
Terwijl we daar staan om een paar roodborsttapuiten op de foto te zetten merkt Jolanda op dat er geluid uit 'die paal' komt en als we wat beter kijken zien we een klein gat waar opeens een pimpelmees uitkomt.
We stellen ons wat verdekt op en wachten tot de oudervogel weer terug komt met voer voor de jongen zodat we grappige plaatjes kunnen maken.

Terwijl we over het pad lopen, dat midden door het golfterrein ligt, zien we een kokmeeuw die ogenschijnlijk een golfbal probeert te pakken.
Als we wat beter kijken zien we dat het paddenstoelen zijn en Jolanda loopt een paar meter het golfterrein op om wat foto's van die paddenstoelen te maken.
Op dat moment komen er net 2 golfers aan waarvan er 1 aan Jolanda in niet mis te verstane woorden duidelijk maakt dat ze 'moet opzouten' omdat dit het golfterrein is.
De meneer heeft helemaal gelijk, want wij mogen als bezoekers alleen op de aangegeven paden wandelen, maar hij had het volgens ons ook iets minder onvriendelijk kunnen vertellen.
Een beetje recalcitrant gaan we een paar minuten met de beste meneer in discussie waarbij we hopen dat hij uit zijn concentratie gebracht wordt.
Daarna zouten we maar op.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)