2020-08-19 Bentwoud (176 foto's)
39 vogelsoorten gespot

Sportief

Op woensdag 19 augustus is onze bestemming het Bentwoud. Door een facebookbericht van een van de kinderen wordt onze aandacht daar op gevestigd.
Zij zijn daar met hun kinderen naar het kabouterbos geweest, maar dat wordt niet onze bestemming.
Wij gaan naar een ander deel van het Bentwoud. Gekscherend zegt Oscar tegen Jolanda dat het ook te doen is om er op de fiets naar toe te gaan.
Oke doen we dat zegt ze.

Ja maar, ja maar. Tsja als je A zegt moet je ook B zeggen. Dus stappen we, heel sportief, inderdaad op de fiets en rijden we door de polder naar het Bentwoud.
Het voordeel daarvan is dat je onderweg makkelijker kunt stoppen als je wat leuks ziet en dat doen we o.a. bij een paar ooievaars.

Nog een voordeel is dat je niet per se vanaf het parkeerterrein de wandeling hoeft te beginnen en dat doen we dus ook niet.
We beginnen bij de plek waar we vier jaar geleden gele luzernevlinders hebben gespot. Niet dat we die nu verwachten, maar het was destijds een leuk klaverveld vol met vlinders.
Van dat klaverveld is helaas niet zoveel meer over omdat er inmiddels allemaal jonge boompjes groeien.

Er zit wel een klein nadeel aan ons sportief gedrag. Na de heen-fietstocht en de wandeling volgt er ook een terug-fietstocht. Gelukkig hebben we dan wel een groot deel wind mee.
Zowel op de heen- als op de terugweg fietsen we langs het Zaans Rietveld en op de terugweg stoppen we daar even om te kijken of we de koereigers kunnen vinden.
We spreken af om niet verder dan het kijkscherm te lopen. Het moet natuurlijk ook weer niet te sportief worden.
Omdat de koereigers een stuk voorbij het scherm bij een Schotse hooglander in een weiland staan loopt Oscar toch een stukje verder dan het scherm zodat hij er leuke plaatjes van kan maken.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietstocht)


Onderweg heen

Bentwoud

Onderweg terug