2017-02-06 Bentwoud (72 foto's)
13 vogelsoorten gespot

Genoeg

Vandaag ga ik weer op uilenjacht, en daarvoor ga ik weer naar het Bentwoud. Maar wel met een grote omweg.
Ik begin in Woerden. Hier zie ik helaas niet de gezochte steenuil, maar ik zie wel een blauwe reiger een grote prooi uit de sloot vissen. Leuke troostprijs.

Daarna ga ik een paar km verderop naar Oudewater. Daar hebben we vorig jaar een flink aantal ransuilen gespot en als ik een korte blik op de betreffende boom werp zie ik nog meer ransuilen dan vorig jaar.
Ik tel er genoeg, namelijk 17 !!!!
Ik maak een kort praatje met een meneer die vlak naast de ransuilen wijn aan het uitladen is en we zijn allebei verbaasd hoe rustig de uilen blijven zitten ondanks zijn werkzaamheden.

Vervolgens ga ik naar het Bentwoud waar ik Mark van Leeuwen tegenkom. Hij is onderweg naar de plek waar ik al een paar keer zonder succes heb gestaan terwijl ik mijn geluk ga proberen in de richting waar hij net vandaan komt fietsen.
Omdat ik op de andere plek geen uilen vind, loop ik weer terug naar de originele plek en dan zie ik al snel een groepje mensen, waaronder Mark, hun camera's ergens op richten.
Als ik eindelijk bij ze ben zie ik dat ze inderdaad velduilen in beeld hebben. Er zitten er gelukkig genoeg, ik tel er 4 en hoor vertellen dat er zelfs 5 zitten, zodat ik meer dan genoeg plaatjes kan maken.

Meer dan tevreden ga ik naar huis en ik denk dat ik voorlopig even genoeg Bentwoud heb gezien.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Woerden en Oudewater


Bentwoud