2016-06-25 Bentwoud (144 foto's)
37 vogelsoorten gespot

Ze zoekt mot

Ons originele plan voor zaterdag 25-6 was een gebied op de grens brabant/limburg voor wat nieuwe libellensoorten.
Omdat dat deel van Nederland momenteel een soort code-oranje magneet is zien we daar van af. Met zulk extreem weer vliegen de libellen toch niet.

Daarom gaan we naar Bentwoud dat nog net in de gemeente Alphen aan den Rijn ligt.
Vlak nadat we het gebied in gewandeld zijn gaat Jolanda naast het pad door het hoge gras lopen.
Als Oscar vraagt waarom ze dat doet zegt ze dat 'ze mot zoekt'.
Daarmee bedoelt ze niet dat ze ruzie wil, maar ze is op zoek naar grasmotjes en die zitten er meer dan voldoende.
Bij elke stap vliegen er wel een paar op, maar meestal zijn ze meteen weer onzichtbaar nadat ze geland zijn.
Gelukkig vind ze er toch wel een paar die we op de foto kunnen zetten. Thuis blijkt het op naam brengen er van nog een uitdaging apart te zijn. Er zijn teveel soorten.

Een stuk verderop horen we opeens 'koekoek' boven ons hoofd en zien een koekoek vlakbij over vliegen. En dan komt er nog een op die manier langs en nog een en nog een. Het lijkt wel een op hol geslagen klok. Erg leuk.
Onze vaste routine in dit gebied is om even over een brug te wandelen om vanaf de dijk een stuk water af te scannen, maar tot onze verbazing is de brug compleet verdwenen.
Gelukkig maken een paar kleine karekieten die de longen uit hun lijfje zingen, en waar we een leuke geluidsopname van kunnen maken, het stukje omlopen niet helemaal voor niets.

Als we weer terug bij de auto zijn begint het te spetteren, dus we denken dat we perfect getimed hebben, maar meer dan 10 druppels vallen er uiteindelijk niet.
Onze gemeente is gelukkig geen slecht weer magneet.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)