2015-10-31 Bentwoud (87 foto's)
37 vogelsoorten gespot

Halloween

Als wij op vrijdag bij waarneming.nl de twitchlijst (dat is de lijst met soorten die wij nog niet hebben) nakijken, zien we dat er die dag vlakbij een kerkuil is gespot.
Namelijk in het Bentwoud en ook gewoon overdag. Omdat dit voor ons een nieuwe soort is, is onze bestemming voor zaterdag gekozen.
Wat het extra leuk maakt is dat hij gezien is vanuit het voor ons nog onbekende deel van Bentwoud, namelijk Bentwoud blauw, genoemd naar het met blauwe paaltjes uitgezette laarzenpad
We gaan dus een nieuw gebied 'ontdekken'.

Omdat het lekker dichtbij is besluiten we op een relaxte tijd op te staan. Om een uur of half tien lopen we het gebied in.
Het begin van het gebied is ook een hondenuitlaatgebied en we waren gewaarschuwd dat we daar nogal wat last van konden hebben. Daarom hadden we dit deel van het Bentwoud nog niet eerder bezocht.
We komen zeker nogal wat hondenbezitters tegen, maar hebben er nauwelijks last van. Als je het nieuwsgierige gesnuffel van sommige honden even buiten beschouwing laat.
Na een paar km passeren we een klaphek met een bordje dat honden vanaf daar niet zijn toegestaan.
Het lijkt erop dat ook vogels zich aan dat bordje houden, want het is er relatief rustig.

Omdat het de plek is waar vrijdag de kerkuil gespot is lopen we er natuurlijk erg langzaam door heen.
Helaas krijgen wij geen kerkuil te zien. Wel zien we een zwarte kat en dat vinden we leuk bij Halloween passen.

Nadat we weer uit het hondenvrije deel zijn, horen we van een van de hondenuitlaters dat er bij de appelboer een stuk verderop een groepje uilen in zijn schuur woont, maar vandaag hadden ze schijnbaar overdag geen zin om te jagen.
Op de terugweg naar huis doen we ook nog even vogelhut Amalia, waar we alleen wat slapende eenden zien, en het kijkscherm in het Zaans Rietveld, waar voornamelijk fluitende smienten zitten, aan om de soortenlijst wat uit te breiden.

Thuis aangekomen ligt er een grote (dode) zwarte spin bij de voordeur die we ivm Halloween ook maar even op de foto zetten.
Als we 's avonds relaxed een film aan het kijken zijn gaat de deurbel en wordt er op de deur gebonst.
Als Oscar de deur open doet staan er drie 'angstaanjagende' monstertjes voor de deur die 'trick or treat' roepen. Gelukkig heeft Jolanda nog wat treats voor ze, dus krijgen we geen tricks.
Volgend jaar moet zij bij Halloween de deur maar open doen met haar heksenkostuum van de Fantasy Fair aan.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)