2018-03-20 Bekendelle (86 foto's)
30 vogelsoorten gespot

Verjaardagskado dag 2

Bij het opvoeren van de kraanvogels die we gisteren over ons heen zagen vliegen, komen we er achter dat er vlakbij (aan de noordkant van het Korenburgerveen) een grote groep kraanvogels aan de grond zit.
Dat is vanmorgen, na het ontbijt waarbij we een stukje over de wijngaard lopen, onze eerste bestemming.
Wij zien daar echter alleen een paar grauwe ganzen, dus we denken dat ze al weer doorgevlogen zijn. Jammer maar helaas.

Daarna gaan we naar de steengroeve om mevrouw oehoe, die op nest zit, toe te voegen aan de jaarlijst. De grootste uitdaging hierbij is even zoeken waar ze precies zit.
Voor de dagwandeling gaan we naar Bekendelle. Hier rekenen we min-of-meer op de groene specht omdat dat al 2 jaar op rij is gelukt.
Maar ook nu blijkt dat ervaringen uit het verleden geen garantie zijn. We zien ook geen middelste bonte specht en al helemaal geen zwarte specht.
Alleen grote bonte spechten laten zich regelmatig zien.
Ook zien we heel veel bomen die de januaristorm niet hebben overleeft. Het is natuur, maar het komt wel een beetje triest over al die (nu nog) kale plekken in het bos.

Na de wandeling in Bekendelle gaan we naar de Borkense baan. Henk heeft ons dat gebiedje gisteren aangewezen omdat daar ook de nodige spechten aanwezig zijn.
Het is een leuke wandeling langs de voormalige spoorlijn, maar het levert helaas geen spechten op. Wel een nieuwe nachtvlindersoort, en dat is wel leuk.

Als we de oehoe 's avonds opvoeren bij waarneming.nl zien we dat de kraanvogels bij Korenburgerveen nog steeds gemeld worden en komen we erachter dat we de lokatie niet goed hebben geinterpreteerd.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)