2017-03-04 Bekendelle (84 foto's)
22 vogelsoorten gespot

Goede groeve

Zoals we vorige week schreven werd de oehoe in Winterswijk weer gemeld en wel zittend op een nest. 100% scoringskans dus.
Op zaterdag 4 maart gaan we daarom wel naar de steengroeve Winterswijk voor de oehoe en daarna naar het bos van Bekendelle voor wat spechten.

Onderweg zien we 2 grote vogels met ons meevliegen en als we beter kijken zien we dat het kraanvogels zijn, een soort die we, net als de oehoe, een week geleden in Limburg hoopten te zien.
Gelukkig rijden we op een N-weg en kunnen we de auto even in de berm gooien om snel wat foto's te maken voor ze te ver weg zijn.

Bij de steengroeve komen we 2 agenten tegen die ook vogelaar zijn en dus even naar de oehoe komen kijken.
Ze zijn nieuwsgierig waar wij vandaan komen, en als we vertellen dat we uit Alphen aan den Rijn komen vraagt een van hun waarom we dan niet naar Avifauna gaan. De grapjas.
Mogelijk waren ze wat minder vriendelijk geweest als ze ons bij de kraanvogelstop waren tegengekomen.

Daarna gaan we naar Bekendelle voor spechten. Meteen bij het uitstappen horen we van twee kanten een groene specht lachen, maar we krijgen ze niet in beeld. Het zal toch niet weer he.
Nadat we wat foto's hebben gemaakt van de vogels in een plaatselijke tuin gaan we op pad en daarbij horen we weer een groene specht. Gelukkig krijgen we deze, ook al is het van een afstandje, wel in beeld.

In het bos van Bekendelle zien we elk jaar op dezelfde plek een grote bonte specht, maar vandaag lijkt dat niet te lukken omdat we op een gegeven moment ruim voorbij die plek zijn.
Maar gelukkig stelt de grote bonte specht ons toch niet teleur door alsnog van zich te laten horen en zien. Daar lopen we graag een stuk voor terug.
En een stuk verderop brengt een paartje middelste bonte spechten het aantal soorten spechten op drie.
Helaas blijft het daarbij. Nou ja helaas: het is pas de 2e keer dat we zoveel spechten in een dag op de foto krijgen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)