2015-07-31 Bargerveen (166 foto's)
25 vogelsoorten gespot

Van maandag 27 juli t/m maandag 3 augustus gaan wij naar bungolawpark Lanka in Drente.
Vanuit dit bungalowpark, dat aan de zuidkant van het Dwingelderveld ligt, gaan we vogelen in de 3 noordelijke provicies Drente, Friesland en Groningen.

Op vrijdag 31 juli is er eindelijk geen regenvoorspelling. We gaan naar het Bargerveen. Opnieuw op zoek naar zorro, de bijnaam voor de grauwe klauwier, en hopelijk wat leuke libellen.
We zien weinig vogels en weinig echte libellen, maar wel veel juffers.
Op de plek waar we de vorige keer de grauwe klauwier zagen is het Jolanda die hem heel even ziet en foto's kan maken. Na 1 uur wachten geven we het op en wandelen een stukje door. Ook daar is het leeg met vogels.
Daarom overleggen we of we nog een ander gebied gaan of dat we via 'dat pad' terug naar de auto. De keuze wordt 'dat pad'.
Dat blijkt een hele goede keuze, want we zien daar wel 3 paren grauwe klauwieren en zelfs een jong. Man wat is dat kikken.
Als we teruglopen krijgen we nog een toetje omdat Jolanda voor de 2e keer deze wandeling een addder spot en deze blijft gelukkig lang genoeg liggen voor foto's.

's avonds rijden we even (2 uur) terug naar onze regio om de verjaardag van Oscar zijn zus te vieren. Dat doen we omdat ze een mijlpaal bereikt.
Om niet midden in de nacht weer terug te hoeven overnachten we in Alphen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)