2018-12-11 Ankeveense plassen (130 foto's)
39 vogelsoorten gespot

Geen zon, geen regen...

... met die weersvoorspelling rijd ik op 11 december naar de Ankeveense plassen.
Als ik de auto parkeer breekt er voorzichtig een zonnetje door. Dat is leuk denk ik, want dat maakt de foto's toch net ff wat mooier.
Tijdens de wandeling komt er steeds meer zon te voorschijn en ga ik bijna spijt krijgen van de kledingkeuze. Mooi weer en toch zeuren.

Ik heb even een slikmomentje als er op een gegeven moment een mooie man goudvink boven mijn hoofd vrij op een tak gaat zitten en vlak voor de camera een focus heeft weer wegvliegt.
Het tweede slikmomentje is op het verste punt van de wandeling. Dan begint het langzaam te spetteren en daarna zelfs even serieus te regenen.
Wel zon en wel regen dus. Gelukkig duurt de bui niet zo heel lang.

Op de heenreis ben ik door de polder gereden om de files te vermijden, maar na de wandeling kan ik via de snelweg (A2/A12/N11) terug naar huis rijden.
Daardoor ben ik precies op tijd thuis om de pakketbezorger niet voor een dichte deur te laten staan.
Als ik de waarnemingen opvoer zie ik dat er in Bodegraven een zeer zeldzame bonte tapuit is gespot.
Door over de N11 te rijden ben ik daar dus vlak langs gereden.
Op woensdag 12 december ga ik even op en neer naar Bodegraven om de bonte tapuit aan de jaarlijst en deze pagina toe te voegen.
Het is erg prettig dat er dan wel zon en geen regen is.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Ankeveense plassen

Bodegraven