2014-12-21 Ankeveense plassen (83 foto's)
35 vogelsoorten gespot

Plussen en minnen.

Op zondag 21-12 gaan we voor het vogelen naar de Ankeveense plassen.
We gaan op zondag omdat we op zaterdag in de loop van de ochtend onze nieuwe auto ophalen en daarna is er niet veel tijd meer om te vogelen.
Het is immers bijna de kortste dag van het jaar. De trip naar de Ankeveense plassen is dus de maiden voyage van de auto.

We beginnen met een hele horde mussen bij het woonhuis naast de P-plaats. De hele heg kwettert er zo een beetje op los.
Daarna lopen we langs de ankeveensche plassen, waarbij het aantal vogels zowel kwa aantal als soorten wat tegenvalt.

Het wordt pas drukker als we bij de spiegel-en blijkpolderplas zijn. Hier hebben we bijna 1 jaar geleden onze eerste barmsijzen gespot en daar hopen we nu weer op.
Heel erg lang hoeven we niet te wachten, want vrij snel komt er een bel vogels overvliegen die in de bomen voor ons landen en gaan foerageren.
Doordat het erg bewolkt is, moet er constant ge-plus-en-mint worden met de belichtingsinstelling, en het is ook lastig om op de snel bewegende vogeltjes te focussen, maar bij een paar lukt het toch aardig.
En daar zit zowaar een barmsijs tussen. Een mooi pluspunt.

Inmiddels is de batterij van Jolanda haar camera leeg, en als we die willen vervangen ontdekken we dat we de batterijen in de auto hebben laten liggen. Dat is een minpunt.
Een stuk verderop ontdekken we in de polder wilde zwanen en dat was hoopsoort 2 van vandaag. Weer een pluspunt.

Als we onze wandeling daarna vervolgen, wordt het snel donker en begint het zelfs even serieus te regenen. Genoeg om de paraplus te pakken. Een stevig minpunt.
We besluiten om eerst onze boterhammen op te eten en af te wachten of er nog meer sijzen langs komen, en als het na de lunch nog regent om dan direkt terug te wandelen.
Gelukkig wordt het na een kwartier weer lichter en droog en omdat er geen vogels langs komen, wandelen we verder.

De rest van de wandeling is ongeveer hetzelfde als het begin van de wandeling. Voornamelijk lege plassen met als hoogtepunt een paddenstoel: de gekraagde aardster.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)