2013-12-18 Ankeveense plassen (77 foto's)
35 vogelsoorten gespot waarvan 2 nieuwe soorten: grote barmsijs, kleine barmsijs

Bam.
Op woensdag 18-12 gaan we naar de Ankeveense plassen. De weersvoorspelling is goed en er zijn barmsijzen gespot. Zowel de grote als de kleine zijn voor ons nieuwe soorten.
Onderweg er naar toe moeten we op de N201 ter hoogte van hectometerpaal 63,5 stevig remmen omdat men dat voor ons een beetje onverwacht ook doet.
Wij komen netjes op tijd tot stilstand, en in de spiegel zie ik dat de Citroen BX achter me dat niet gaat redden. BAM. Met een forse knal klapt hij op en om de trekhaak.
Wij hebben voornamelijk bumperschade, maar de Citroen lijkt economisch total-loss. Erg vervelend. Terwijl we in de berm de schadeformulieren invullen en de verzekeringsmaatschappij bellen begint het fors te regenen.

Dat is, net als het ongeval, volkomen onverwacht.
Als we uiteindelijk bij de Ankeveense plassen aankomen, regent het nog steeds. Op de buienradarapp zien we dat de buienstrook smal is en bijna over ons heen is getrokken.
Na een kwartier kunnen we inderdaad op stap.

Als we de plek bereiken waar de barmsijzen steeds gemeld worden zien we heel veel vogels, maar dat zijn voornamelijk pimpel- en koolmezen.
Als er 2 goudvinken bij komen is wat ons betreft deze 'slechte' dag toch leuk aan het worden.

Gedurende een uur lopen we heen en weer langs de meldplekken en dan opeens komt er een hele grote groep kleine vogeltjes aan: putters, sijzen, kleine- en grote barmsijzen door elkaar.
Terwijl we proberen deze adhd vogeltjes tussen de takken door te fotograferen breekt de zon door en zijn de barmsijzen zo aardig om even helemaal vrij te gaan zitten.
Met 2 nieuwe soorten is de dag nu natuurlijk helemaal geslaagd.

En de auto? Die wordt na de kerst hersteld.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)