2017-01-21 Amsterdamse waterleidingduinen (188 foto's)
41 vogelsoorten gespot

18 plus

Op zaterdag 21 januari gaan we naar de Amsterdamse waterleidingduinen.
Omdat het al een paar dagen vriest hopen we dat de wat schuwere soorten als houtsnip, waterral en roerdomp door ijsvorming op het water beter in het zicht komen.
En natuurlijk hopen we op de gewone awd-wintersoorten als grote zaagbek en grote gele kwikstaart om de jaarlijst mee aan te vullen.

De eerste soort die we zien is echter een gewone roodborst die zo een beetje onder de auto gaat foerageren. Oscar kan daarbij gelijk de kortere focusafstand van de nieuwe lens gebruiken.
Hij kan foto's maken zonder eerst een paar stappen achteruit te hoeven doen.

Zoals verwacht zwemmen er in de oranjekom al een paar grote zaagbekken en langs de slingergoot komen we dit keer op de heenweg al een grote gele kwikstaart tegen.
Het gaat lekker zo. Helaas blijkt er minder ijs op het water te staan als we hoopten, maar gelukkig ontdekt arendsoog Jolanda toch 2 waterrallen. Erg gaaf.

We vinden geen houtsnip en ook geen roerdomp en daarom besluiten we om naar een plek te wandelen waar krooneenden zijn gemeld. Leuk voor de dag- en jaarlijst.
Hierdoor wordt de wandeling wel iets langer dan gepland en als we vlak voor zonsondergang bij de auto terug zijn blijkt dat we 18 plus een beetje kilometer gewandeld hebben. 18,8 km om precies te zijn.
Op de pagina staan 188 foto's, dus dat is per hectometer een foto.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)