2013-12-14 Amsterdamse waterleidingduinen (71 foto's)
27 vogelsoorten gespot

Ietsje meer.
Schoonzoon Joost is boswachter in opleiding.
Hij heeft hier zelfs onder de naam Boswachter en Co een facebookpagina voor opgezet waarmee hij mensen informeert, en soms mensen uitnodigt om een wandeling in de natuur te maken.
Onder het motto 'Lekker struinen door de duinen. Kijken wat voor wintergasten er inmiddels gearriveerd zijn', heeft hij voor 14 december een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen georganiseerd waar ook wij voor uitgenodigd worden.

Aangezien wij met exact hetzelfde motto ergens in december naar de AWD willen gaan, accepteren we de uitnodiging natuurlijk meteen.
Met 7 man en 3 vrouw wandelen we om 10:00 vanaf ingang Oase de AWD in.

De vorige keer dat we hier waren (8-12-2012) lag er sneeuw en ijs en nu is het nog groen en bijna 10 graden.
Een andere tegenstelling tov die wandeling is de aanwezigheid van grote zaagbekken, een van de wintergasten in het gebied.
Toen struikelden we er bijna over, en nu lijken we er geen een te gaan zien. Uiteindelijk zien we vlak voor het eind gelukkig toch nog een vrouwtje.

Omdat niet iedereen in de groep dezelfde interesse voor vogels heeft, lopen we in een wat hoger tempo dan wij normaal doen.
Om 14:30 zijn we weer terug bij de auto en rijden terug naar Alphen waar we de meerijders afzetten.

Joost grapt nog tegen een van de gasten: 'Als we de volgende keer weer gaan, ga je dan weer mee. Maar dan gaan we 10 km wandelen'
Hij had namelijk het idee dat we ruim onder de 10 km wandelen waren gebleven.
In de 4,5 uur hebben we echter 12,4 km gewandeld, dus het is ietsje meer dan Joost beseft.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)