2018-05-20 Ameland (124 foto's)
42 vogelsoorten gespot

Op 20 mei zitten wij weer om 9:00 uur op de fiets. Vandaag gaan we naar het westen waarbij de vogelplas in de Lange Duinen de wandelbestemming is.
Opvallend is hoeveel drukker het op de fietspaden aan deze kant van het eiland is.
Gezellig naast elkaar fietsen is er nauwelijks bij omdat er constant tegenliggers zijn en mensen die met een iets hoger tempo fietsen dan wij.
Ook vandaag stoppen we regelmatig als we iets leuks zien of horen.

Bij een van die stops komen we Laurens Steijn tegen. Hij is de eigenaar van birdingbreaks.nl en dat is de organisatie waarbij wij regelmatig een vogelreis boeken.
Hij weet dat wij dit jaar met birdingbreaks.nl naar Brazilie op reis gaan en dat vinden we best wel knap want we gaan er van uit dat hij meer klanten zal hebben.

Als we bij de vogelplas zijn vinden we de wenssoort, de roodhalsfuut, vrij snel omdat er een vrij dicht bij de hut zwemt.
Omdat hij zijn vangst gaat afleveren bij zijn gezin kunnen we, zij het van een wat grotere afstand, ook genieten van de pullus.
Na een uur verlaten we de hut weer en gaan we verder met de wandeling.
Op het strand is het relatief leeg en door de warmtetrilling is het maken van fotos van vogels die wat verder weg zitten, zoals een leuke meeuwenkolonie, best een uitdaging.

Nadat we vanuit het appartement genoten hebben van een mooie zonsondergang gaan we om 23:00 nog een keer, maar nu lopend, op pad.
We gaan in het naastgelegen Nesserbos een uurtje nachtvlinderen. Althans dat is de bedoeling. Helaas werken de nachtvlinders niet mee.
Waarschijnlijk omdat het een onbewolkte nacht is lezen we later op internet. Dat ze zo kieskeurig waren wisten we niet.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de fietstocht/wandeling)