2015-07-11 Ackerdijkse plassen (139 foto's)
46 vogelsoorten gespot

Rustig?

Vorig weekend hebben we het rustig aan gedaan met vogelen.
Deels omdat er een warmtewaarschuwing was gegeven en deels omdat we op verjaardagsbezoek gingen bij kleinzoon Nate.

Daarnaast is het in deze periode meestal vrij rustig qua vogels.
Er zijn nu wel de nodige zeldzaamheden aanwezig, maar die zitten voornamelijk in het noordoosten van het land en daar gaan we binnenkort naar toe op vakantie.
Gelukkig zijn het jaarlijstsoorten en geen levenslijstsoorten, anders hadden we toch moeten gaan.

Dit weekend willen we natuurlijk wel weer op pad en we besluiten om, net als 2 jaar terug, naar de Ackerdijkse plassen te gaan.
Het is heerlijk weer, net niet te warm en niet zoveel wind, en daarom wandelen we rustig door het gebied heen.

Als we op een gegeven moment wat vogels steeds tussen een aantal struiken door zien schieten gaan we daar maar eens bij zitten.
Omdat we ons rustig houden, komen de grauwe vliegenvangers (want dat blijken het te zijn) weer tevoorschijn, en dat levert mooie plaatjes op.

In tegenstelling tot de vorige keer kunnen we nu wel naar de vogelhut bij de aalscholverkolonie wandelen. Er is weer een soort van pad vrijgemaakt.
Wel moeten we regelmatig de cameras boven ons hoofd houden om de opdringere brandnetels te omzeilen.
Ondanks deze rimboeachtige taferelen is het bezoekje aan de hut zeer succesvol, want we krijgen vlakbij de hut een kleine karekiet prachtig in beeld.

Als we op zondag al onze waarnemingen op waarneming.nl hebben opgevoerd, blijken we 46 soorten gespot te hebben. Het is qua vogels dus toch niet zo rustig als we dachten.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)