2013-07-06 Ackerdijkse plassen (106 foto's)
42 vogelsoorten gespot

Het eerste weekend van juli is er een met prachtig zomers weer en dat levert gelijk een dilemma op: waar gaan we naar toe.
We kiezen voor de Ackerdijkse plassen. Daar zijn we lang niet geweest.

Als we op een gegeven moment onder aan de dijk bij een rietkraag staan te kijken, komt een meneer op zijn mountainbike naar ons toe.
Dat blijkt een beheerder van het gebied te zijn die verwacht dat er iets interessants te zien is als er twee man met fototoestel staan.
We stellen hem waarschijnlijk een beetje teleur als we vertellen dat we hopen een blauwborst te zien.

Hij op zijn beurt verteld dat hij onderweg is naar het parkeerterrein omdat hij voorbereidingen moet treffen voor de opening van 'de nieuwe historische fietsroute'.

Een eindje verderop staan we naar een huismus te kijken als de eigenaresse van de woning, waar de vogel op zit, net naar buiten komt.
'Is er wat leuks te zien' vraagt ook zij. 'O, alleen maar een huismus' is haar reaktie vervolgens.
Deze huismus is qua compositie wel leuk omdat hij in de (dak)goot beland is. Een soort huisloze mus dus.

Aan de andere kant van het gebied merken we e.e.a. van de opening van de historische fietsroute als er een grote groep fietsers langskomt onder begeleiding van een meneer in keurige natuurmonumentenkleding.
Gelukkig voor hem heeft natuurmonumenten ook korte broeken. Ook hij stopt even om te vragen of er wat interresants te zien is, en het toeval wil dat we net weer een blauwborst verwachten te zien.
Hebben die beheerders daar een neus voor :). Ondanks alle aandacht lukt het ons geen van beide keren om een blauwborst te fotograferen.

De opening van de historische fietsroute is best groots aangepakt want we komen zelfs een tv-wagen van de nos tegen en het parkeerterrein staat overvol met auto's en op het ernaast gelegen grasveld is een evenemententent aanwezig.
Maar die gaat over fietsen en niet over vogels, dus we bezoeken hem niet.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)