8-2-2020: Chaparri (186 foto's)

Om 5:00 uur is er ontbijt, en daarna rijden we naar Tocmoche, naar een bergweg op 1000 m hoogte, waar we langs de weg gaan vogelen.
In een klein dorpje halen we een gids van deze omgeving op, en daar zien we eindelijk de welbekende vermilion flycatcher. Die hebben we de vorige keer dat we in Peru waren, ook heel wat keren gezien.
We lopen in de koelte van de berg, wat prima uit te houden is. De 2 gidsen werken hard om steeds een nieuwe speciale soort naar de weg te lokken.
Het blijkt heel lastig om alle soorten op de foto te zetten. In het begin lukt het alleen Oscar goed om ze op de foto te zetten, later alleen Jolanda.
De vogels zijn allemaal klein, vlug en blijven verstopt in de bosjes zitten.
Er komt een kudde schapen langs, die allemaal een bel om hun nek hebben hangen, gemaakt van lege blikken met een steen er in. Erg inventief.

Om 12:00 uur gaan we langs de kant van de weg onze lunch eten. Het is een bak met rijst, een soort bonen in tomatensaus en kipfilet. We hebben honger, dus het gaat bijna allemaal op.
Na de lunch gaan we naar het grote meer: Reservorio de Tinajones. Het is ruim een uur rijden, en ondanks het gehots over de slechte wegen, valt iedereen onderweg in slaap.
Bij het meer smeert iedereen zich in met zonnebrandcreme. In tegenstelling tot de prettige koelte op de bergweg, is het hier erg heet. In etappes lopen we over de vlakte naar het water, totdat we op foto-afstand van de vele vogels zijn.
Vooral de comb duck is leuk om te zien. De mannetjes hebben een grote kam op hun snavel, en als ze vliegen zie je mooie blauw-groene iriserende kleuren op hun vleugels. Het is een gaaf beest, en voor ons nieuw voor de levenslijst.
Als we alle vogels gezien hebben, rijden we langs het meer naar een droog duinachtig gebied. Ook hier is het heet. We gaan tussen de struikjes op zoek naar nachtzwaluwen.
We vinden alle 3 de aanwezige soorten, dus een perfecte score.
Inmiddels is het 16:00 uur, en is het tijd om terug te gaan naar de lodge. Daar hebben we wat tijd om te douchen, en dan gaan we bij de feeder zitten om te kijken of er nog wat leuks langs komt.
Om 19:00 uur gaan we lijsten, en eten.

Vandaag zijn er door de groep 81 vogelsoorten gezien waarvan wij er 64 op de foto hebben gezet. Hiervan zijn er 36 nieuw voor onze levenslijst.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)