6-2-2020 Vliegreis van Nederland naar Lima in Peru. (19 foto's)

Vandaag start onze reis naar noord Peru. We zijn 12 jaar geleden ook in Peru geweest voor een cultuurreis. Nu gaan we voor de natuur, met de nadruk op vogels.
De afgelopen dagen was Jolanda ziek, maar dankzij een stevige antibiotica kuur voelt ze zich weer redelijk. Nog niet helemaal fit, maar hopelijk gaat dat goed komen.
We zijn er klaar voor, de koffers staan klaar, dus laat de taxi maar komen. Stipt op tijd, om 09:15 is hij er, en gaan we naar Schiphol.
Ondanks een file op de N207 zijn we netjes op tijd. Als we naar binnen gelopen zijn en bij de KLM incheck aankomen zien we Jos van den Berg ook net aan komen lopen.
Jos is onze Nederlandse gids van BirdingBreaks. We kennen hem nog van onze reis naar Brazilie, waar hij ook onze gids was.
Terwijl Oscar naar Jos toe loopt hoort Jolanda 'hallo, leuk dat we weer samen aan een reis gaan beginnen'. Dat is Leo die samen met ons 4 jaar geleden de reis naar Madagaskar heeft gedaan.
Leuk zeg, om met bekende mensen op pad te gaan.
De laatste 2 deelnemers, Leen en Martina, kennen we nog niet, dus we maken even kennis. De groep is compleet en daarom kunnen we gaan inchecken.
Een van onze koffers blijkt 1 kg te zwaar. We krijgen een keuze: 100 euro bijbetalen, of iets overhevelen in de handbagage.
We hevelen een verrekijker over naar de handbagage, die daardoor wel te zwaar is maar gelukkig niet gecontroleerd wordt, en dan is er geen probleem meer.
De douane en security gaat lekker vlot, en dan hebben we nog een uur voor we bij de gate moeten zijn. We gaan een lekker broodje met cappuccino halen.
Als we bij de gate aankomen, komt ons vliegtuig net aangereden. Hij is te laat en wij zullen dus ook iets later dan gepland vertrekken.
Om 12:55 gaan we de lucht in. Tijdens de vlucht krijgen we 3 keer een maaltijd. Het is een lange, saaie vlucht en we doden de tijd door naar wat films te kijken en we proberen wat te slapen.

Als we in Lima landen, gaat net op dat moment de zon onder. Dat levert altijd wel een paar mooie plaatjes op.
Bij de douane staat een lange rij mensen te wachten. Als Jolanda aan de beurt is, moet ze een hotel noemen waar we gaan logeren. Ze pakt de reisbeschrijving er bij, waarop alle hotels genoemd staan, en de douane dame wordt dan helemaal enthousiast als ze Tambopoto er tussen ziet staan.
Dat is volgens haar de mooiste plek in Peru. Nou, dat belooft veel goeds dus.

Nadat we de koffers hebben opgehaald, gaan we op zoek naar een ATM machine, om geld te pinnen. We vinden er 2 naast elkaar, maar helaas doen ze het allebei niet. Dan moet dat later maar.
Onderweg naar ons overnachtingshotel stoppen we bij een bank om geld op te nemen.
Dat lukt wel, maar daar blijkt dat je per keer maximaal 400 SOL (ongeveer 100 euro) kan pinnen. Om de beurt wordt er gepind. En als Jos aan de beurt is komt er een hoop rare geluiden uit het apparaat, maar geen geld.
Van een Peuraanse vrouw die op ons staat te wachten begrijpen we dat de machine na een aantal keer geld uitgegeven te hebben in een soort veiligheidsmode schiet waarbij dan een aantal minuten geen geld opgenomen kan worden.
Na een paar (toch wel spannende) minuten komt gelukkig wel zijn pas uit de machine, en probeert hij het nog maar een keer.
Nu lukt het wel. Met voldoende geld op zak voor de hele reis, gaan we door naar het hotel.
Het is inmiddels 21:00 uur, en morgen worden we om 4:00 uur weer opgehaald, dus we gaan direct naar bed. Het eten in het vliegtuig moet maar goed genoeg zijn als avondmaaltijd.

Klik op een foto voor een groter beeld.