7-8-2014: Vogelen langs Semuliki national park en woodlands en door naar Kibale forest national park (184 foto's)

Vandaag gaat de wekker af om 5:30.

Vanmorgen rijden we eerst weer naar Semuliki forest. Gisteren hebben we geen enkele hornbill gescoord, terwijl er 6 verschillende soorten zitten. Alfred wil zo vroeg mogelijk bij de bosrand zijn, omdat ze dan op de fruitbomen af komen.
Later in de ochtend vinden ze het er te druk, en laten ze zich niet zien. Al rijdend checkt Alfred op een gegeven ogenblik of 'de' bee-eaters er nog zijn: ja, hij ziet er een paar vliegen. Daar gaan we dus op de terugreis even stoppen.
Bij de bosrand stappen we uit en gaan we wandelen en het lukt ons gelukkig om diverse hornbills te zien. 1 soort is net te snel voor de foto. maar met 3 wel gelukte soorten is onze score toch wel redelijk.
Voordat we weer in de auto stappen zien we nog hoe hier de berm gemaaid wordt: niet door machines, maar door een groep pigmeeen met lange messen. Er lijken wel meer toezichters te zijn dan werkers.

Rustig, met regelmatige foto-wandelstops bij diverse habitats, hoogtes en goede fruitbomen, rijden we terug.
Wanneer we uiteindelijk bij de plek aankomen waar Alfred in de ochtend bijeneters had gezien ...... zijn er geen bijeneters meer te bekennen. We zijn verbaasd, maar ja, de vogels zijn gevlogen.
Als troost scoren we wel een 4e hornbillsoort voor vandaag.

Bij een van de wandelstops komen we een aantal koeien tegen, die gehoed worden door 2 jonge mannen. Er loopt ook mooi geklede dame bij, die de eigenaresse blijkt te zijn van die koeien: een rijke dame dus.
Steeds ziet Alfred iets langs de weg, waardoor we stoppen voor een foto. Daardoor wordt de lunch ook steeds later.
Jolanda vindt met name de verschillend gekleurde gorzen mooi. Wandelend langs de weg zien we ook mooie bloemen, die natuurlijk ook op de foto moeten.

In Fort Porto gaan we lunchen in hetzelfde restaurant als gisteravond. Waarschijnlijk is dit het enige 'westerse' restaurant. Jolanda gaat naast het restaurant nog even shoppen in de souvenirsshop voor houten vogels en een krukje.
Daarna rijden we naar onze volgende bestemming: Kibala national park. Rond 17:00 uur komen we aan bij Kibala Forest lodge. Dit is een tented lodge. Maar wel met de ruimste accomodaties die we tot nu toe gezien hebben.
Het stenen deel heeft 3 grote ruimtes met een bad, een douche en een toilet, en een gang er langs met daarin een grote wastafel en opbergkasten.
In het tent-gedeelte staan 2 grote bedden onder klamboes, en een eettafel. Op de veranda staan grote luie stoelen. Als Oscar met alle gadgets naar de 300m verderop gelegen eetzaal gaat, om ze daar op te laden, blijft Jolanda in de tent om e.e.a. uit te pakken.
Opeens verschijnt er een hele familie bavianen op het terras, die om de beurt naar binnen komen kijken. Dat is toch wel erg dichtbij! Als Jolanda de gordijnen dicht trekt, gaan ze er vandoor.
Ook in deze lodge zijn we de enige gasten. Het eten is uitstekend. Na het eten gaan we naar de tent om op tijd te gaan slapen, maar daar valt helaas na een half uur het licht uit. De accu's zijn duidelijk aan vervanging toe.

In het donker moet Oscar dan (weer) de 300m naar het restaurant lopen om hulp te halen. Als hulp krijgen we olielampen mee die we, na gebruik in de tent, 's nachts op een laag pitje op de veranda kunnen laten staan.
Dan kunnen we ze 's morgens vroeg weer in de tent gebruiken. Men verzekerd ons dat de bavianen er niet aan zullen zitten. Gelukkig maar, want we zitten niet op een brandende tent te wachten.
Morgen zullen we verhuizen naar een tent met nieuwe accu's.

Vandaag hebben we 51 vogelsoorten gefotografeerd, waarvan 16 nieuwe Oegandese soorten.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)