3-8-2014 Van Bwindi national park naar Queen Elizabeth national park en game-drive in QENP (187 foto's)

Vandaag gaat de wekker af om 5:30.

We moeten weer inpakken en wegwezen. We gaan naar en door Queen Elizabeth national park. Het is niet ver, dus onderweg wordt regelmatig gestopt om een stukje te vogelen langs de weg.

We tanken in het stadje Kihihi. Hier spotten we een nieuwe soort op een van de daken: een huismus. En natuurlijk bonte kraaien.

Zodra we in het park zijn, gaat het dak open. Vanaf hier doen we een game-drive. Dit deel van het park heet Ishasha en het gebied is weer heel anders dan we tot nu toe gezien hebben.
We zijn nu op open savanne, met mooie uitzichten en veel wild. We zien ook veel roofvogels en gieren.
Op een gegeven moment stopt een van de andere jeeps bij ons en Paul en Alfred praten een tijdje met de andere chauffeur en gids. Dat doen ze in het swahili, dus wij verstaan niet waar het over gaat.
Als de andere jeep doorrijdt wordt er gevraagd of we interesse hebben in hyena's. Die blijken namelijk gespot te zijn. Daar gaan we natuurlijk een kijkje nemen. Het zijn er 2, die op hun gemak naar grazend wild staan te kijken.

Voor de, inmiddels vertrouwde, packed-lunch rijden we naar de floodplain van het lake Edward swamp. Paul parkeert midden in deze leegte de auto. Zo kunnen we veilig onze lunch opeten: we kunnen immers rondom het wild ruim op tijd zien aankomen. We moeten wel in de auto blijven.
Gelukkig is de floodplain niet helemaal leeg, we vinden ook hier wat vogeltjes, en in het moeras staat een nijlpaard ons aan te kijken.

's middags hoort Alfred bij een brug een blue-breasted kingfisher. Uitstappen en zoeken dus. Hij blijft ver weg in een acacia zitten. Alfred neemt zijn roep op, en speelt deze af om de vogel dichterbij te lokken.
Na een tijdje komt de vogel inderdaad naar ons toe vliegen ... om aan de andere kant van de weg weer net zo ver in een acacia te gaan zitten.
Omdat de vogel erg ver weg zit besluiten we om een statief uit de auto te halen, en het lukt Oscar om met de extender een redelijke foto te maken. Het is de eerste en de laatste keer dat we deze soort zien, dus alle moeite zeker waard.

Om 18:00 uur zijn we bij de Buffalo lodge. Deze lodge ligt vlakbij het Kazinga Channel. Een verbindingskanaal tussen lake Edward (waar we de hele dag langs gereden zijn) en lake George.
We zijn de enige gasten, dus het is erg rustig. Ons huisje is solar-powered, dus het opladen van batterijen moet in het restaurant. Het warme water komt uit een hout-gestookte ketel. Als we willen douchen, blijkt het water nog lauw te zijn. Het wordt dus even heel snel afspoelen.
In het restaurant zien we dat er een mooie veranda is, met uitzicht op een waterhole. Leuk om met een drankje in je hand naar te kijken. Daar kunnen we morgen als het licht is vast wel wat mooie foto's van maken.
Omdat de lodge midden in het wildpark ligt, krijgen we na het eten een gewapende escort mee om ons veilig naar het huisje te brengen.

Vandaag hebben we 66 vogelsoorten gefotografeerd, waarvan 20 nieuwe Oegandese soorten.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)