1-8-2014: Vogelen in Bwindi impenetrable national forest (136 foto's)

Vandaag gaat de wekker af om 05:30 uur.

We gaan vroeg op pad met alweer een "packed lunch". Eerst gaan we onze bewapende gidsen ophalen. We krijgen vandaag 2 man mee: een politieagent in een kaki uniform, en een UWA (Uganda Wildlife Authority) man in een groen uniform.
Ze blijven ook weer de hele dag op gepaste afstand achter ons aan lopen.
Het begint goed met maar liefst 3 soorten chat. Gisteren wilden die maar niet lukken , en nu zonder veel moeite.

Een grote groep mannen loopt ons voorbij om in het bos te gaan zoeken.
Er blijkt een jongen uit het volgende dorp in het bos de weg kwijt te zijn geraakt. Hij is al 2 dagen weg. Ze hebben hem nog wel aan de telefoon gehad, en hij was van het pad af gegaan, omdat er gorilla's op zaten.
We denken dat iedere beschikbare man uit het dorp meedoet. Omdat dit Alfred zijn woongebied is, is hij erg betrokken bij de zoektocht. Hij heeft regelmatig telefonisch contact met mensen van de zoekgroep.
Later horen we dat de jongen zelf uit het bos te voorschijn is gekomen. Hij is helemaal over de berg heen gelopen, en daar heeft hij een ander dorp gevonden. Eind goed, al goed.

We wandelen al vogelend over een afstand van 7,5 km naar een "huisje" waar we onze lunch opeten. Er is weer kip, brood, fruit, en gekookte eieren. Een vlinder komt op de ananas af, dus die kunnen we rustig van dichtbij bekijken.
Op de terugweg houden we een iets hoger tempo aan. Aan het eind van de middag ontstaat er boven de berg een donkere regenwolk, met onweer. Het gaat ook behoorlijk waaien. Daardoor krijgen we toch wel een beetje haast.
Wat helemaal niet nodig blijkt te zijn, want het blijft gewoon droog. Raar weer hebben ze hier.
De dreigende onweersbui lijkt wel te helpen bij het scoren van vogeltjes. Ook zij hebben haast. Ze willen genoeg eten vinden voor de komende nacht, en ze vergeten om zich voor ons te verbergen.

Vandaag hebben we 51 vogelsoorten gefotografeerd, waarvan 26 nieuwe Oegandese soorten.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)