31-10-2012: Van Kavango naar Caprivi (door de 'vinger' van Namibie). (75 foto's)

Dag veertien is een reisdag verder de caprivistrook (de vinger van Namibie) in. We moeten 330 km rijden. Omdat dat over asfalt is, en er onderweg weinig gestopt wordt, zijn we voor de lunch al op de bestemming: de Zambezi lodge.
Deze lodge ligt zo een beetje aan het begin waar de Zambezirivier de grens tussen Namibie en Zambia vormt. Vanuit de lodge kunnen we Zambia zien liggen.
Gelukkig blijven we maar een nacht in deze lodge, want hij heeft duidelijk betere tijden gekend. Alles ziet er een beetje vervallen uit.

Voor de lunch bekijken we alvast de paar fotos die we onderweg gemaakt hebben en na de lunch gaan we (natuurlijk) op vogeljacht.
Piet had ons verteld dat hier de amethyst sunbird aanwezig is, en we zijn blij dat we deze ook vinden. De boom waar hij fourageert blijkt een grote aantrekkingskracht op sunbirds te hebben, want in totaal zien we vier verschillende soorten.

Als we weer doorlopen komt er een giant kingfisher aanvliegen die een vis vangt. Leuk als je op de juiste tijd op de juiste plek bent.
Na de wandeling bekijken we de vangst van die dag en dan blijkt dat we vandaag 14 nieuwe vogelsoorten gezien hebben.

's Avonds is er doorlopend buffet, maar Piet heeft voor ons ander eten geregeld omdat hij de kwaliteit van het buffet niet vertrouwd.
Of dat een goede keus is geweest, is niet helemaal duidelijk. Oscar wordt 's nachts ziek (elk uur alles kwijt op de wc), en waarschijnlijk komt dat van het eten.
De laatst nacht in Namibie verloopt hierdoor niet ideaal.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)