30-10-2012: Hele dag in Kavango met 's morgens boottocht op de Kavango-rivier en 's middags game-drive. (203 foto's)

Dag dertien is beslist geen reisdag. We mogen daarom uitslapen, maar we worden toch om 7:00 uur wakker. Dus gaan we vroeg ontbijten en nog een uurtje op vogeltjesjacht bij de lodge.
Bij het ontbijt feliciteren we Piet met zijn verjaardag en trouwdag.

Om 9:00 gaan we met een kleine boot een tocht maken op de okavangorivier waar de lodge naast ligt. We zien daarbij o.a. diverse groepen nijlpaarden.
De meeste gelukkig van een gepaste afstand, maar op een gegeven moment duikt er een vlak naast de boot op en hij geeft aan dat we te dicht bij zijn. De gids is het daarmee eens en geeft flink gas achteruit.
Doordat we met een kleine boot zijn, kunnen we dichter bij de kant komen en zien daardoor op een unieke manier een hoop dieren.
Onze lodge ligt vlak bij de Poppa Falls, een kleine waterval, en daar sluiten we de ochtensessie af op een klein eilandje met zogeheten fluitzand.
Dat zand heet zo omdat er lucht in gevangen zit dat vrij komt als je er overheen loopt. Dat geeft een fluitend geluid.
In de schaduw van een boom (het is best heet vandaag) proosten we met een hapje en een drankje uit de koelbox op Piet zijn verjaardag.

Na de lunch in de lodge stappen we om 14:00 uur in een jeep voor een gamedrive in het redelijk dichtbij gelegen Bwabwata national park.
De drive zelf is niet zo spannend omdat het een gravelweg het park in is tot een bepaald punt en dan over diezelfde weg weer terug. Maar we zien wel een hoop.
Zo zien we voor het eerst deze vakantie olifanten en buffels. Omdat we geen neushoorn zullen zien is het maximale wat we kunnen halen de big four en daarbij zitten we nu op drie.
Leeuw, olifant en buffel. Alleen de luipaard ontbreekt nu nog.
Onder een reusachtige baobabboom genieten we nog een keer van de hapjes en drankjes uit de koelbox van Piet.
Op de terugweg betrekt de lucht en gaat het op een gegeven moment zelfs regenen. Gelukkig zit er een kap over de jeep.
We zien een mooie regenboog en als we vlak bij de lodge zijn vraagt Piet of de gids even wil stoppen omdat er prachtige donkere wolken met daarachter de zon te zien zijn.
Voor ons Hollanders een vrij normaal gezicht, maar in Namibie is het blijkbaar iets bijzonders.

's Avonds zou er een barbeque in de tuin zijn, maar door de regen is die afgelast en eten we toch binnen. Het personeel geeft een Afrikaanse dansshow.
Of dat speciaal voor Piet zijn verjaardag is, is ons niet helemaal duidelijk. Leuk is het in ieder geval wel. Jolanda maakt daar ook een filmpje van.
De verjaardagstaart waar ze mee aankomen is in ieder geval wel voor Piet zijn verjaardag.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)