29-10-2012: Van Etosha naar Kavango (met 633 km de langste rit van de reis). (82 foto's)

Dag twaalf is een reisdag. Qua afstand de langste van de hele vakantie, ruim 630 km.
We staan om 5:30 op en vertrekken om 7:00 richting de vruchtbare Caprivi. Daarvoor moeten we eerst een stuk zuidoostwaarts tot aan Grootfontein rijden waarna we de B8 highway richting het noordoosten op kunnen draaien.

We komen in een gebied waar de mensen hun hutten in omheinde kralen hebben gebouwd.
In het midden staan een of meer grote bomen die schaduw geven aan de stamraad die heel belangrijk met niets bezig lijkt te zijn terwijl de vrouwen druk bezig zijn.
Onder andere met mais stampen voor meel.

De lunch is in een restaurant waar heel veel pauwen in de tuin rondlopen. Vanuit die tuin kunnen we over de Okavangorivier heen Angola zien liggen.
Na de lunch volgen we deze rivier richting het oosten, naar de 'vinger' van Namibie: de Caprivistrook.

Dankzij de mooie weg arriveren we om drie uur al bij de lodge, maar vlak daarvoor rijden we een dorpje in waar we nog even stoppen.
Ik zie een roofvogel vliegen en wil daar een foto van maken. En net als ik wil afdrukken wordt hij aangevallen door een (veel kleinere) vogel.
Deze kleine vogel gaat zelfs op de roofvogel zitten en pikt hem in zijn kop. Best wel bijzonder om dat te zien.

Onze lodge bevindt zich in het westelijk deel van de Caprivistrook waar de Okavangorivier door deze strook heen stroomt om uiteindelijk in Botswana uit te waaieren tot de Okavangodelta. De grootste binnenlandse delta ter wereld.
Na het inchecken in de Divava Okavango lodge komt Piet ons heel enthousiast een kameleon showen die hij gevonden heeft. Na het maken van een paar leuke fotos plaatsen we hem weer terug in de natuur.
Daarna gaan we natuurlijk weer op het terrein van de lodge op vogeltjesjacht. Er zitten heel veel paradise-flycatchers. Met name het mannetje met zijn lange staart is prachtig.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)