28-10-2012: Hele dag in Etosha National Park met game-drive. (131 foto's)

Dag elf is game-drive dag. We staan om 6:00 uur op, dus vergeleken met gisteren mogen we uitslapen.
Vandaag is onze laatste kans om een zwarte neushoorn te spotten. In de gebieden waar we hierna naar toe gaan komt geen neushoorn voor.

Als we een uur of twee onderweg zijn schrikt Piet zich zowat een ongeluk als Jolanda hard "HO STOP" roept. Ze heeft vlak naast de weg 4 jonge leeuwen zien liggen.
Piet rijd graag een stukje terug daarvoor.
Na een tijdje rijden we weer door en dan is het Piet zijn beurt om ons te laten schrikken als hij stevig op de rem trapt omdat er een mozambique spitting cobra vlak voor hem over de weg schuift.
Als slangenspecialist wordt hij daar erg enthousiast van. Als hij zijn antigif gelaatscherm bij zich had gehad, dan zou hij hem gevangen hebben. Nu bekijken we hem vanuit de auto.
Piet verteld dat zo een beest zijn gif tot 6 meter ver weg kan spuwen. Later zie ik in de informatie van de foto dat wij precies 6 meter van de slang verwijderd waren. Gelukkig vind hij ons geen bedreiging.

Jolanda heeft tijdens deze vakantie t-shirts aan met daarop afrikaanse beesten geborduurd.
Vandaag staan er giraffes op en het zal wel toeval zijn dat we er heel veel zien. Op een gegeven moment komt er zelfs een kudde van wel 30 giraffes in plukjes over de weg langs ons lopen.
Het is een leuk gezicht hoe die beesten statig langs de auto lopen. Zelfs een bus lijkt dan klein.

Ook vandaag bezoeken we waterplaatsen en zien daar veel meer wild dan gisteren, maar helaas geen zwarte neushoorn. Geen kans op de Big Five dus deze vakantie.

Zoals vaak in Afrika zien we nu ook weer gieren rondcirkelen. Als we er steeds meer bij elkaar zien komen gaan we op onderzoek uit en vinden dan waar ze op af komen.
Een dode giraf. Mooi om te zien hoe de gieren compleet in het karkas verdwijnen. Jolanda maakt daar ook een filmpje van.

De lunch nuttigen we bij een kasteelvormig gebouw in het park. Na de lunch zien we helaas niet zo veel leuke dingen meer.

Om 5 uur 's middags geeft Piet een show in de slangenzoo van de lodge. We horen van hem dat hij meer dan de helft van de slangen die daar aanwezig zijn heeft gevangen.
Voor de show heeft hij een pufadder gepakt die we mogen aanraken. Jolanda is zelfs zo stoer om hem om haar nek te houden.
Omdat Piet precies weet hoe hij de giftige slang moet vasthouden overleven we het allemaal.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)