27-10-2012: Dwars door Etosha National Park. (195 foto's)

Dag tien is in theorie een reisdag, maar in de praktijk gelukkig een safari-dag. We moeten namelijk dwars door Ethosha National Park heen.
We kiezen er voor om het eerste deel van deze reis met een jeepsafari te doen ipv met Piet. Piet moet in dit stuk namelijk op de 'main'road blijven en de jeepsafari gaat meer over kleinere wegen.

Hiervoor moeten we wel om 4:30 opstaan zodat we bij zonsopkomst het park in kunnen. Dat maakt de kans op een zwarte neushoorn (die hier veel voorkomt) groter.
Met de jeep rijden we van de ene waterplaats naar de andere, waarbij heel opvallend is dat bij elke waterplaats een blacksmith plover aanwezig is.
De rit gaat langs de etosha zoutpan en het is onvoorstelbaar hoe groot die is.

We zien een grote groep leeuwen die een prooi aan het verorberen is. Daarbij worden ze omringd (en soms belaagd) door jakhalzen.
Na een tijd heeft het grootste deel van deze groep genoeg gegeten en wandelt weg. Ze steken daarbij vlak langs ons de weg over. Grappig is om dan te zien hoe eng een jonge leeuw de weg vind.
Heel voorzichtig een pootje erop en vervolgens als een streep erover heen. Hallo, je bent een imposant roofdier hoor.

Rond 12:00 uur worden we bij een lodge weer aan Piet overgedragen. Deze neemt ons meteen mee naar een paar bomen waar hele leuke uiltjes aan het knappen zijn.
Na de lunch in deze lodge gaan we met Piet verder met de safari-dag. Ook nu rijden we van de ene waterplaats naar de andere, nog steeds hopend op een neushoorn.
De regen van de dag ervoor heeft er helaas voor gezorgd dat we geen neushoorn zien. De noodzaak om een waterplaats te bezoeken is door het ontstaan van regenplassen niet aanwezig.
We zien wel de black-faced impala en damara dikdik, allebei soorten die alleen hier voorkomen.

Even na vieren komen we aan bij de lodge. De kamer van de lodge is de kleinste die we gedurende de vakantie zullen krijgen. Er is net een meter ruimte om het bed heen.
Gewoontegetrouw gaan we in de omgeving van de lodge op zoek naar leuke beesten. Voor de bontebok en banded mongoose hoeven we niet veel moeite te doen, want die lopen gewoon tussen de lodges.
Bij deze speurtocht zien op een gegeven moment een hele groep mensen uit dezelfde richting komen.
Dat maakt ons nieuwsgierig en we 'ontdekken' daardoor dat bij deze lodge een vrij toegankelijke reptielenzoo aanwezig is. Gelukkig zitten de gevaarlijkste slangen achter glas.

Bij het restaurant word het avondeten geserveerd op een tafel in het gras met een olielamp als verlichting. Best romantisch.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)