20-10-2012: Van Windhoek naar de Kalahariwoestijn met game-drive over het zandlandschap (144 foto's)

Op de derde dag van de vakantie gaan we eindelijk met de rondreis beginnen, maar eerst doen we een stadstour door Windhoek.
Daarna gaan we naar het zuiden via een lange rechte asfaltweg en passeren daarbij de steenbokskeerkring, ook wel zuiderkeerkring genoemd. Daar stoppen we voor een foto. Het is even net of we thuis zijn: wij wonen in Nederland namelijk op de zuiderkeerkring.

Als we het asfalt verlaten, passeren we de spoorlijn. Piet verteld dat er per dag 47 treinen in heel Namibie rijden, dus spoorbomen zijn niet nodig. We komen nu op gravelwegen terecht en zien, op de zandduinen van de Kalahari, het eerste groot wild. Wat is dat zand mooi rood van kleur!

Nadat we ingecheckt zijn in de lodge hebben we de middag vrij en die gebruiken we uiteraard om rondom naar vogels te speuren. We maken het ons uiteindelijk makkelijk door op een omgevallen boom bij de waterplaats te gaan zitten om rustig de aan- en afvliegende vogels te bekijken.
Deze waterplaats wordt ook bezocht door groot wild.

In de namiddag gaan we met een open jeep een game-drive in de Kalahariwoestijn doen met als afsluiting een drankje op een duintop bij zonsondergang.
De chauffeur van de jeep heeft soms moeite om de duinen over te rijden. Dat wordt een beetje spannend als we vast komen te zitten vlak naast de 2 leeuwen die in het park wonen. Uiteindelijk komt het gelukkig toch goed.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)