29-11-2016: Hele dag vogelen in Analamazoatra reserve (137 foto's)

De wekker staat op 05:15: na de monstertocht mogen we uitslapen.
Jolanda gaat mee naar het ontbijt, maar besluit dan toch de ochtendexcursie over te slaan omdat ze nog steeds last heeft van haar darmstelsel.
Oscar gaat wel mee.

We gaan vandaag naar het bos vlak bij Perinet. Patrice neemt de groep eerst mee naar een collared nightjar.
De vogel zit onderaan een steile helling op de grond in een kuiltje. Hij vertrouwt daarbij volledig op zijn schutkleuren.
En dat is terecht, want hij gaat volledig op in de achtergrond van dode, afgevallen blaadjes.
Op dezelfde locatie, maar dan hoog op de steile helling zit een kleurrijke pygmy kingfisher.
Die valt door zijn kleur juist weer heel erg op in het donker bos.

Daarna komen we een groep diadeem sifaka's tegen. Wat een mooie dieren zijn dat. Volgens Patrice de mooiste lemuren van Madagascar. En daar zijn we het mee eens.
Dan komt er weer een vanga in beeld: de nuthatch vanga. Deze gedraagt zich precies als een boomkruiper. Hij loopt van onderaf langs de boomstammen omhoog op zoek naar insekten.
Weer zo'n niche waar de vanga's in zijn gaan zitten.

Patrice brengt ons vervolgens naar een madagascan flufftail. Een mooi gekleurd vogeltje dat over de grond scharrelt. Ondanks zijn opvallende kleuren is het wel even zoeken in het dichte bos voordat we hem zien.
En dan weer een gek insekt: een groene miljoenpoot, die zich gedraagt als een pissebed. Er ziten een heleboel van die beesten op een kluitje. Heel apart.
Er vlak bij zit een kleine bamboelemuur lekker te knagen op bamboe. Hij blijft rustig dooreten terwijl wij naar hem staan te kijken. Schattig is hij.

Om 12:00 uur zijn we weer bij de lodge. Jolanda is wat uitgerust en gaat mee naar de lunch.
Het restaurant is op een veranda waarvandaan we uitzicht hebben op het bos. Tijdens de lunch komen er natuurlijk de nodige vogels langs, en ook een groep indri's. We hebben eigenlijk geen tijd om te eten.
We kunnen mooie opnames van ze maken. Ze geven dan ook nog hun zang ten gehore, en daar maken we een geluidsopname van. Het is oorverdovend, en hun geluid is kilometers ver te horen.

Om 15:00 uur gaan we mee met de middagwandeling en gaan we nog een keer het park in. Op een gegeven moment komt er een hele bel met verschillende vogels langs.
De verschillende gidsen doen hun best om alles aan te wijzen, maar het gaat zo snel. De groene laserpen van Marc helpt daar enorm bij: hij maakt dan een cirkel met zijn lampje rond de plek waar de vogel zit.
we doen ons best om alle soorten op de foto te zetten, maar denken dat dat totaal niet gelukt is. Nu we de foto's aan het verwerken zijn, blijkt dat best mee te vallen. We hebben bijna alle nieuwe soorten die in de bel zaten.

Patrice brengt ons hierna naar een uil. De uil zit hoog in een naaldboom. Het is even zoeken om hem goed in beeld te krijgen. Patrice wijst de plek aan waar je moet staan om een goede foto te kunnen maken.
Hij blijkt ook vaak beroepsfotografen te begeleiden van o.a. WNF, en weet het dus precies.
We gaan het bos uit, en wandelen langs de weg naar de auto's. De bedoeling is dat we hier gaan wachten tot het donker is, en dat we dan op zoek gaan naar nachtlemuren.
Wij besluiten om alvast naar de lodge te gaan, want we zijn alle twee nogal moe.

We doen een uurtje rustig aan. Dan is de groep terug, en kunnen we naar het avondeten.

Vandaag hebben we 23 vogelsoorten op de foto gezet. Hiervan zijn er 7 nieuw voor onze levenslijst.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)