21-11-2016: Hele dag vogelen in het spiny forest (153 foto's)

We staan om 4:00 uur op. Dat is nog vroeger dan anders, want het wordt hier al snel te warm om iets te kunnen doen. En ook de vogels houden hier siesta.
Oscar is weer helemaal beter, en gaat gelukkig mee.
De belangrijkste doelsoort voor vandaag is de subdesert mesite. Deze wordt al snel gevonden. En net als bij jaguar's in Afrika, wordt dat telefonisch snel aan alle gidsen die met een groep in het bos lopen doorgegeven.
In een stevig tempo lopen we naar de plek waar een jonge vogel wat onhandig in een struikje zit. Hij kijkt alle drukte maar eens aan en blijft stokstijf zitten. Handig, want nu kan iedereen hem zien.

Aan de rand van het bos worden wij tegen de bosrand opgesteld, en gaan de gidsen een drijfjacht over het veld doen voor wat kwartels. Dit keer is het een succes.
De kwartels blijven op korte afstand van de groep heen en weer lopen, en dat levert mooie plaatjes op.
We zijn dan bij het parkeerterrein, met daarop souvenirstalletjes van kinderen. Ik zoek dus iets uit en probeer af te dingen.
Naast het stalletje staat een boom, die vol wevernesten zit. Daar houdt Oscar zich dan maar mee bezig. We gaan vervolgens nog een keer het bos in op zoek naar speciale vogelsoorten als vanga's en coua's.
Dat zijn families die uitsluitend op Madagascar voorkomen, dus ze zijn allemaal speciaal.

Dan is het lunchtijd en gaan we terug naar de lodge. Na de lunch krijg ik een kruidenthee, want ik ben mijn stem kwijt. Er zit in ieder geval gember en citroen in en smaakt als Chai thee.
Even pootje-baden in zee, en dan gaan we tot 16:00 uur slapen.
We gaan weer naar het spiny forest en herhalen de long-tailed ground roller zodat Oscar hem ook nog mooi op de foto kan zetten.
Er is ook aandacht voor een aantal bijzondere insekten. De gidsen halen ze te voorschijn uit het bos, en zetten ze voor ons op het pas neer. Daar zitten ook giftige exemplaren bij, dus goed opletten.

Als het gaat schemeren, gaan we op zoek naar nachtelijke zoogdieren. We krijgen een tenrec te zien, die net als een egel stekels heeft, en een paar lemuren.
De lemuren worden net wakker en zijn dan wat sloom. Na een paar minuten zijn ze echt wakker, en dan springen ze met grote sprongen uit het zicht.
Een mooi slot van een lange, warme dag.

Vandaag hebben we 33 vogelsoorten op de foto gezet. Hiervan zijn er 13 nieuw voor onze levenslijst.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)