18-11-2016: vliegen naar Tulear en daar vogelen (90 foto's)

We staan vandaag om 6:00 uur op.

Onze vlucht naar Tulear gaat al om 11:00 uur, dus er is geen tijd om een vogelexcursie bij Alarodia lake te gaan doen. Daarom spreken we af om voor het ontbijt in de hoteltuin en vlak buiten het hotel te gaan kijken.
In de tuin zit een kolonie red fody's, dus dat is alvast een feest. Als we het hek uit lopen, en de weg oversteken kunnen we vanaf een dijkje over rijstvelden en een paar plasjes uitkijken.
In de rijstvelden barst het van de reigers, in allerlei soorten en maten. Tijdens onze rondreis is dit een steeds terugkerend thema: rijstvelden vol reigers. Madagaskar is echt een luilekkerland voor ze.

De binnenlandse vlucht duurt 1,5 uur. Nadat we geland zijn, en bij de bagageband wachten, komen we er achter dat slechts de helft van onze koffers afgeleverd wordt.
Paniek: waar is de rest? Gedurende de hele trip worden we begeleid door een Madagaskar reisleider: Mami. Hij doet navraag, en komt dan met het verlossende woord: de koffers staan toch op het vliegveld, en we kunnen ze bij de balie afhalen.
Maar we moeten dan wel de koffer aanwijzen en het paspoort laten zien.

We gaan met de bus naar ons hotel en bestellen een late lunch. Het duurt erg lang voordat we eindelijk eten krijgen. Men heeft hier veel tijd nodig om alles klaar te maken.
De rest van onze trip worden daarom de bestellingen voor de lunch al 's morgens vroeg gedaan, en voor het avondeten direct na de lunch. Dat werkt beter.

We pakken de fotospullen en we rijden met onze bus naar een natuurgebied bij de lokale tafelberg. Een droog gebied met middelhoge struiken en een enkele baobab.
Er gaan 2 plaatselijke vogelgidsen mee die precies weten waar de verschillende vogels zitten. Het lukt daarom om de zeldzame doelsoorten van dit gebied te vinden: de red-shouldered vanga en de lafresnaye's vanga.

Als het te donker wordt om nog foto's te kunnen maken gaan we terug naar het hotel. Lekker eten en dan slapen. Hoewel, onze airco doet het niet, dus verhuizen we naar een andere, veel grotere kamer. Geen slechte ruil dus.

Vandaag hebben we 20 vogelsoorten op de foto gezet. Hiervan zijn er 14 nieuw voor onze levenslijst. Dat is een goed begin.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)