3-5-2013 Ochtendwandeling bij een meertje en daarna naar het vliegveld in Mitilini (19 foto's)

Ondanks dat het reisdag is gaan op we op 3-5 's morgens toch even vogelen. Op speciaal verzoek van Joost gaan we nog een keer naar het Inland Lake waar we het klein waterhoen hebben gezien.
Omdat we op tijd naar het vliegveld moeten worden de andere tijden hierop aangepast, dus om 5:00 uur staan we op zodat we de koffers verder kunnen inpakken en om 6:00 uur rijden we naar het meertje.

We zien helaas geen klein waterhoen. Wel de gewone waterhoen en veel kwakken. Een woudaap die vlakbij in het riet zit sluit min of meer de vogelweek af.
Om 7:15 zijn we weer terug en halen we de koffers uit de kamer en bergen de statieven en overige fotospullen op en gaan ontbijten.

Om 8:00 uur rijden we naar het vliegveld en daar wordt onze handbagage gewogen. Nu blijkt dat we maar 5 kg per persoon mee hadden mogen nemen, dus onze handbagage is twee keer te zwaar.
Na wat heen en weer gepraat en gevraag verteld de baliemevrouw dat we voor 10 euro nog een stuk ruimbagage kunnen bijkopen en ze stelt voor om dat met een van de fototassen te doen.
Oscar legt haar uit dat hij best wil bijbetalen maar dat de fotospullen niet het ruim in gaan.
Grappig genoeg bemoeit een onbekende vogelaar zich er ook mee. Die heeft vooraf in Nederland de vliegmaatschappij gebeld en hij kreeg te horen dat hij 10 kg mee mocht nemen.
Kirstin wijst vervolgens een bord in de hal aan waarop staat dat handbagage 8 kg mag wegen. Met zoveel tegenstrijdige informatie geeft de baliemevrouw het op en mogen we (zonder bijbetaling) doorlopen.

Ons vliegtuig is met vertraging uit Schiphol vertrokken omdat er (door een softwareupdate) een storing is geweest in het bagagesysteem.
Wij gaan lekker buiten in de schaduw wachten tot ons vliegtuig over vliegt om te landen en zelfs dan zijn we nog te vroeg in de vertrekhal.
Eenmaal in het vliegtuig verteld de piloot dat er 50 koffers ontbraken en dat hij daar natuurlijk op moest wachten. Zonder bagage op vakantie is ook niks.

In Nederland nemen we van de rest van de groep afscheid en lopen in een frisse 15 graden naar de taxi die ons vlotjes naar huis brengt.

Wij hebben vanmorgen 8 soorten (waarvan toch nog 1 nieuwe) op de foto kunnen zetten. Omdat er geen vogellijst is bijgewerkt is onbekend wat de groep heeft gezien/gehoord.
In totaal hebben wij in deze week Lesbos 103 soorten op de foto kunnen zetten en is op donderdavond het aantal door de groep waargenomen soorten op 130 uitgekomen.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)