2-5-2013: Dagtrip naar Petra en Molyvos en via Skala Sykamineas langs noordkust terug (94 foto's)

Ook op 2-5 zitten we weer om 7:00 uur in de ontbijtzaal en om 7:30 vertrekken we.
Vandaag gaan we naar het noorden, richting Petra en Molyvos.

Even voorbij Petra stoppen we op een parkeerplek met uitzicht over een struikgebied en zee. Hier worden vaak ruppells grasmussen gezien.
En dat laat de vogel weten ook. Er komt er vrijwel direkt een boven ons hoofd op een kabel zitten zingen. Prachtig dichtbij.

Er komen ook regelmatig rotszwaluwen langs en in een poging die te fotograferen loopt Oscar een stukje verder en gaat daar tussen de struiken staan. Hij heeft een camouflage T-shirt aan en valt nu bijna niet meer op.
De zwaluwen ziet hij niet, maar er komen wel een blauwe rotslijster, oostelijke blonde tapuit en nog een ruppells grasmus vlakbij hem zitten.
Hij mist daardoor de aziatische steenpatrijs die door de rest gezien, en gelukkig door Jolanda gefotografeerd, wordt.

We maken hier een korte wandeling en rijden daarna verder richting Molyvos.
In Molyvos splitst de groep weer. Een aantal mensen wil even Molyvos zien en dan verder vogelen en een aantal mensen wil langer in Molyvos doorbrengen.
Wij willen eigenlijk direkt door met vogelen, maar we moeten uiteraard even wachten. Dus gaan we maar bij een tafeltje lunchen.
Hier krijgen we een leuke show van 2 pimpelmezen die fanatiek hun jongen, die in een holle boom zitten, aan het voeren zijn.
Ze vliegen af en aan met rupsjes en insekten. Het wordt even spannend als een koolmees bij het nest komt, maar gelukkig is de opening te klein voor de koolmees.

De vogelaars rijden naar het oosten richting het kustplaatsje Sikamineas waar (redelijk laat) geluncht zal worden.
We stoppen onderweg nog even bij een waterbassin, maar veel meer dan geelpootmeeuwen zien we eigenlijk niet.
Omdat wij al geluncht hebben gaan we in Sikamineas een beetje rondstruinen.

Na de lunch rijden we langs de noordkust weer naar Molyvos. Elke meeuw of groep meeuwen die we zien wordt nauwkeurig bestudeerd om te kijken of er een audouins meeuw tussen zit.
Op een gegeven moment wordt Herman gebeld door de mensen in Molyvos dat ze het zat zijn.
Hij rijdt vervolgens snel naar Molyvos, en dat is gezien de staat van de weg best een uitdaging, en gaat daarna terug naar het hotel.

Wij gaan met Ruud rustig door met vogelen, maar we vinden geen audouins meeuw. Op de terugweg naar het hotel stoppen we nog even op een plek waar dwergooruiltjes zitten.
Het is op deze plek makkelijk om ze te vinden omdat er een aantal andere vogelaars/fotografen aanwezig zijn.
Een van hen heeft zijn toestel op een hele mooie plek staan, maar is niet bereid om die plek ook maar een seconde te verlaten.
Door de communicatie met zijn partner blijkt dat deze man doof en stom is en gezien zijn gedrag is het heel moeilijk om die laatste beperking niet anders te interpreteren.

Het plan was dat Joost, Kirstin, Oscar en Jolanda samen in het dorpje uit eten gaan op deze avond. Helaas blijkt de keelontsteking van Joost toch doorgezet te hebben, want Joost is ziek naar bed gegaan.
Na het afvinken van de vogellijst eten we dus gewoon in het hotel. Omdat we morgen vroeg vertrekken checken we nu al uit en gaan alvast de koffers inpakken.

Wij hebben vandaag slechts 28 soorten (waarvan 3 nieuwe) op de foto kunnen zetten en door de hele groep zijn er 61 soorten gezien/gehoord.
Heel verrassend hebben wij vandaag geen kuifleeuwerik gezien.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)