1-5-2013: Dagtrip naar het oosten van het eiland inclusief wandeling bij Polichnitos zoutpannen (110 foto's)

Omdat het 's middags steeds heet is, wordt het dagschema aangepast. We doen geen ochtendwandeling maar gaan 1 uur eerder op stap.
Dus op 1-5 zitten we om 7:00 in de ontbijtzaal.
Als we om 7:30 naar de busjes lopen worden we welkom gezongen door een nachtegaal die helemaal vrij boven in een boom zit te zingen.

Met een paar tussenstops rijden we naar de oostkant van de baai. Een turkse boomklever heeft hier een nest en laat zich prachtig bekijken.
In het bos is het nog heerlijk koel en daar doen we de koffie met uiteraard applepie.

Vervolgens rijden we al vogelend verder naar het oosten, naar Agiasos. Een klein stadje, waar we lunchen op een pleintje.
Na de lunch rijden we naar een moeras. Tenminste dat was de bedoeling want het moeras is helemaal droog en leeg.

Een deel van de mensen gaat met Hermans busje terug naar het hotel/zwembad en wij gaan met de rest in Ruuds busje naar de Polichnitos zoutpannen.
We zien daar o.a. een kluut met 2 jongen en ook deze zoutpannen hebben hun griel.

Rond 18:00 uur zijn we weer terug in het hotel waar de stroom uitvalt. Lastig als je wilt douchen terwijl het water elektrisch wordt rondgepompt.
Gelukkig duurt de spanningsdip niet zo lang en kunnen we toch opgefrist aan de avondroutine beginnen: vogellijst afvinken, eten en met een cappuccino met tia maria naar de kamer om snel even de foto's te bekijken.

Wij hebben vandaag 45 soorten (waarvan 7 nieuwe) op de foto kunnen zetten en door de hele groep is een recordaantal van 78 soorten gezien/gehoord!

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)