27-4-2013: Ochtendwandeling naar het moeras. Dagwandeling naar en langs de oostelijke rivier (139 foto's)

Op 27-4 staan Oscar en Jolanda om 6:30 klaar om mee te gaan met de ochtendwandeling. Omdat de ontbijtzaal van het hotel nog niet open is eten we een pakje sultana.
We gaan vanochtend naar een klein zoetwatermoerasgebiedje vlakbij het hotel. Een grote karekiet laat zijn aanwezigheid goed horen met zijn karre-karre-kiet gezang, maar hij laat zich maar moeilijk zien.
Vanuit een uitkijkpost lukt het Jolanda om de vogel mooi in beeld te krijgen.
Als er een woudaap in de rietkraag vlak naast de weg vliegt gaat Oscar op zoek naar een doorkijk en hij vindt er een. Hij grapt tegen een medevogelaar-fotograaf dat deze voor 40 euro op zijn plek mag staan.
De man grapt terug 'it's a bargain for this spot' en vuurt ook zijn camera af.

Als we om 7:30 terug zijn gaan we ontbijten en om 8:30 vertrekken we voor de dagtrip: een wandeling naar en langs de oostelijke rivier.
We wandelen hierbij door Skala Kallonis, het dorpje vlakbij het hotel waar we voortaan elke ochtend lunchinkopen zullen doen.
Het is een klein vissersdorpje met een minibakker die heerlijke applepie (want dutch people like applepie) maakt.

Tijdens de wandeling rijdt er 1 bus mee als pakezel zodat we 'zware' spullen in de bus kunnen laten liggen. Dit busje doet haasje over met ons en is steeds vlakbij.
Bij de koffiestop gaat Kirstin terug naar het hotel om aan het zwembad te gaan liggen.

Bij een ondiepe plaats in de rivier steken we over naar de andere kant. Hiervoor moeten wel even de schoenen en sokken uit, want de wandelschoenen zijn niet waterdicht.
We lunchen in de schaduw van een grote boom en de zwerfhonden weten ons snel te vinden. Een van die hondjes heeft een vreselijk gebit.

Op de terugweg gaan we in het dorp langs de plek waar dwergooruilen en ransuilen zitten en gelukkig vindt Herman ze.
Ze hebben namelijk een zeer goede schutkleur en als je niet weet waar je moet zoeken wordt het lastig om ze te vinden.

We worden daar prettig afgeleid door een koppeltje eekhoorns in een boom er vlak naast.
Hierna haakt Jolanda ook af en zij gaat met het busje naar het hotel om ook even het zwembad in te gaan.

Tussen 16:00 en 18:00 mogen we even bijkomen. Daarna gaan we ruim een uur voorproeven bij de Kaloni zoutpannen (onze dagtrip voor 28-4). We hebben het licht mooi in de rug nu.
Om 20:00 gaan we avondeten en daarna vinken we de soortenlijst af. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de temperatuur deze week bijna 10 graden hoger wordt dan de voorspelling.
Herman verteld dat hij de voorgaande week nog dik ingepakt rondliep en wij kunnen op 30 graden gaan rekenen.

Wij hebben vandaag 48 soorten (waarvan 27 nieuwe) op de foto kunnen zetten en door de hele groep zijn er 65 soorten gezien/gehoord.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)