2010-10-11 Naar Jozani Park voor de Red Colobus apen en Stone Town (59 foto's)

We hebben in onze relaxweek toch een excursie ingepland. We gaan de red colobus monkey's opzoeken. Deze apen leven alleen hier op Zanzibar. Ze leven vaak samen met een groep blue monkey's. Ze zijn erg gewend aan toeristen. Eentje komt er ook vlakbij in een boom zitten. Wie bekijkt nu wie.
Bij het bezoek aan Jozani park hoort ook een wandeling over een plankier door een mangrovebos. Vlak voor het eind van deze wandeling schiet er een olifantmuis over het pad. We kunnen nog net een foto maken.
Daarna rijden we door naar Stone Town, de geboorteplaats van Freddy Mercury.
Hier krijgen we een gids mee die ons rondleid.
We beginnen bij de voormalige slavenmarkt. De slaven gingen naar Arabische landen en niet naar Europa. Vlak voor het altaar is een rond stuk marmer te zien waar vroeger de paal stond waaraan de slaven geketend werden en zweepslagen kregen. De zee spoelde 2 keer per dag door het lage deel van de wachtruimte van de slaven en spoelde op die manier hun uitwerpselen weg.
Daarna wandelen we door de smalle steegjes naar de markt. Hier koop ik wat kruiden.
Na de markt wandelen we langs het huis van Freddy Mercury naar het paleis van de sultan van Oman. Tegenwoordig is het paleis een museum. Hier laat de gids ons alleen zodat we in ons eigen tempo e.e.a. kunnen bekijken. Op de 4e etage is rondom een balkon wat een mooi uitzicht over de haven en het fort naast het paleis biedt.
Als we terug zijn vind ik 's middags op het strand een aangespoelde haai. Deze soort is hier nog nooit eerder gezien horen we van de plaatselijke duikinstructeur.
's Avonds is er in het restaurant live muziek en speciaal buffet.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan sommige dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)