2010-10-10 Wandeling over het rif (64 foto's)

Na een dag van rust en onthaasten in de spa is vandaag weer fotodag.
Ik fotografeer eerst rond ons huis en na het ontbijt op het strand. Op het strand zitten veel kleine zandkleurige krabbetjes die bij onraad snel hun holletje in schieten. Met geduld kan ik toch een paar foto's van ze maken.
De kraaien blijken op deze krabbetjes te jagen.
We huren rifschoenen en als het eb is wandelen we door de lagune naar het barriererif.
We laveren voorzichtig tussen de zeeegels en koralen door. In het ondiepe stilstaande water zijn de kleine koraalvisjes goed te zien.
Oscar krijgt van een lokale visser een stok met een gevangen inktvis in zijn handen gedrukt. Uiteraard met de bedoeling om hem te verkopen, maar we geven hem (na de foto) weer terug.
Aangekomen op het barriererif kijken we even naar de branding en merken dat het water voor de barriere een stuk kouder is dan in de lagune.
Op de terugweg ziet Oscar een inktvis onder een koraal wegkruipen. Als hij hem aanwijst gaat deze ervandoor en laat een mooi inktspoor achter. Wij volgen hem voor wat foto's. We zien duidelijk hoe de inktvis meekleurt met zijn achtergrond. Van zandkleur naar rood. Levend zijn ze leuker dan aan een stokje. Bij een stuk hersenkoraal steekt de inktvis een tentakel in een gat om te controleren of het past en verdwijnt dan volledig.
Na de lunch wordt het vloed en vind ik een aantal aangespoelde vissen langs de waterlijn. Volgens de plaatselijke duikinstructeur komt dit niet zo vaak voor. Het is mogelijk een verloren vissersvangst.
's Avonds in de kamer maken we de 'champagne met de complimenten van het huis' open.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van de wandeling)

(bij de foto's staan veel dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)