6-10-2010 Van Serengeti naar Ngorongoro krater met 10e game-drive (80 foto's)

Vandaag is een combinatie van reisdag terug naar de Ngorongoro krater en een game-drive in de krater.
Onderweg zien we op de Serengeti nog een grote groep hyeana's met jongen (een bonus). Bij het uitchecken uit het park maken we weer jacht op vogels.
Als we bij de krater aankomen is er gelukkig geen mist. We stoppen bij het uitzichtpunt. Hier vandaan zien we al veel wild in de krater.
Onze lodge ligt op de kraterrand met ook een prachtig uitzicht op de kratervloer.
Na de lunch in de lodge zien we nog een paar nieuwe vogels. Dit zijn vogels van de hoger gelegen gebieden.
In Tanzania is parkbezoek normaal al streng gereguleerd, maar voor de krater gelden nog strengere regels. Je mag hier maar een dagdeel in, dus of 's morgens of 's middags.
Wij mogen van 15:30 tot 18:00 uur. Als de chauffeur (zonder geldig excuus) na dat tijdstip bij de poort is, dan volgt een forse boete voor hem.
De krater is ca 300 km2 groot en de randen steken ca 600m boven de kratervloer uit. Dankzij het permanente water leeft er onwaarschijnlijk veel wild. We zien een grote groep leeuwen, maar omdat het middag is, zijn deze voornamelijk lui. Zelfs te lui om van de weg te gaan.
Bij het ondiepe (max 3m) lake Magadi zien we gigantisch veel dwergflamingo's.
Er was nog een melding van een zwarte neushoorn in het bos op de helling, maar helaas zien we die niet. Wel zien we hier een grote kudde wildebeesten die dichter bij elkaar staan dan in de andere parken.
Onderweg terug naar de poort stoppen we nog even bij een jackhals die aan de kant van de weg mooi in de zon ligt. Om 17:55 zijn we precies op tijd het park weer uit.
Later zien we dat de gps info van de game-drive de vorm heeft van het continent Afrika. Puur toeval, maar wel leuk.
Als we bij de lodge aankomen, kunnen we nog net van de zonsondergang genieten.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)