5-10-2010 Hele dag in Serengeti met 2 game-drives (en lunchbox) (150 foto's)

Vandaag gaan we de hele dag de Serengeti in. We zullen in het centrum van het park op een picknickplaats lunchen. Hierdoor kunnen we dieper het park in rijden, wat natuurlijk de kans op bijzonder wild vergroot.
We stoppen om 11:00 even op de picknickplaats voor een plaspauze en zien heel veel leuke dieren. We verheugen ons alvast op een lunchwandelsafari straks.
In navolging op de struisvogels gisteren heb ik vandaag een t-shirt aan met een luipaard er op. En ja hoor, we zien er zelfs 2! Een voor de lunch en een na de lunch. Voor reisgenoot Leo komt een droom uit. Na 6 afrikareizen ziet hij eindelijk een luipaard.
Opvallend genoeg zien we vandaag helemaal geen wildebeesten, maar wel veel groepen zebra's.
Bij een drinkplaats komen we een groep zebra's tegen die aanstalten maakt om te gaan drinken. We gaan vlakbij op een rustige plaats afwachten tot ze hiervoor de weg oversteken. Helaas komen er regelmatig jeeps langs waardoor ze niet durven. Uiteindelijk geven we het op.
Als we een stuk verderop een bocht omkomen staat daar een groep zebra's in het water te drinken. Ze schrikken van ons en galopperen het water uit. Ook hier blijven we een tijd (vergeefs) wachten of ze terug gaan. Tijdens het wachten zien we wel veel watervogels.
Omdat ze bij de picknickplaats makkelijk aan eten kunnen komen wemelt het er van de dieren. We genieten inderdaad van de hoeveelheid dieren die we hier zien. Er is ook een wandelroute langs het kopje waar het verhaal van de Serengeti met kunst wordt verteld.
De middag blijkt voor de roofdieren te zijn.
Na de 2e luipaard zien we op een gegeven moment een leeuw (met zenderband) die mank loopt. Ze probeert haar groep in te halen, die op jacht lijkt te zijn op zebra's. Ze trekt zich (zoals gebruikelijk) niets aan van de gestopte jeeps en wandelt er rustig tussendoor. Helaas verdwijnt de groep leeuwen als de 'manke' leeuw aansluiting heeft gevonden.
Een paar kilometer verderop komen we weer een grote groep leeuwen tegen die echt op jacht gaat. Dit wordt gemeld over de radio en binnen no-time wemelt het van de jeeps die haasje over rijden om de leeuwen te volgen. Spannend. Na een kwartier de leeuwen gevolgd te hebben verdwijnt ook deze groep in het hoge gras.
Dit was een hele bijzondere dag: de Big Five kompleet en jagende leeuwen.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)