4-10-2010 Van Manyara naar Serengeti met bezoek aan Olduvai en 7e game-drive (80 foto's)

Vandaag is een lange reisdag naar de Serengeti.
Om daar te komen moeten we over de kraterrand van de Ngorongoro rijden. Daar blijkt het zeer mistig van laaghangende bewolking te zijn. Het bos heeft hier de naam 'nevelbos' aan te danken. Over een paar dagen is dit onze bestemming en we hopen dat het zicht dan beter is.
De Ngorongoro conservation area is geen nationaal park. Daarom mogen hier wel Masai leven (behalve in de krater zelf).
Onderweg bezoeken we de Olduvaikloof waar mevrouw Leakey het skelet van de oudste mens heeft gevonden (2,5 miljoen jaar oud). De kloof wordt ook wel de wieg van de mensheid genoemd.
In een klein plaatselijk museum zijn fossiele vondsten te bewonderen. Terwijl ik het verhaal van de lokale gids beluister gaat Oscar op vogeljacht. Hij vindt er 8!
Ook het inchecken in Serengeti Nationaal Park geeft tijd om vogels te fotograferen. En we schieten hier het enige nieuwe wilde dier van vandaag.
Tijdens de rit naar de lodge zien we een hele grote groep jonge struisvogels. Onze reisgids had nog nooit zo veel struisvogels tegelijk gezien.
Omdat ik een t-shirt aan heb met een geborduurde struisvogel daarop zeg ik dat dat daardoor komt.
Ook zien we her en der metershoge kale granietblokken die midden in de vlakte liggen; deze worden kopjes genoemd.
De eerste olifant die we vandaag zien is geslurficapt: een krokodil heeft een stuk van haar slurf afgebeten.
Na de lunch in onze lodge gaan we een game-drive doen.
Een van de hoogtepunten voor mij is een pasgeboren giraffe. De navelstreng is nog zichtbaar onder zijn buik.
Geen pech met de auto in Tanzania, maar wel met het weer: we belanden in een stevige regenbui. Het dak moet zelfs dicht.
Gelukkig wordt het weer droog en kan het dak weer open.
We zien een hoop olifanten, en als een moeder met jong iets te dicht bij de auto komt, wil de chauffeur wat afstand nemen. De olifant schrikt echter van het starten van de auto en komt dreigend op ons af. Het is een grote olifant van 70 jaar oud, dus heel imponerend. Best wel (iets te) spannend.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)