2-10-2010 Van Arusha naar Lake Manyara met bezoek aan ecologische boerderij (89 foto's)

Vandaag is weer voornamelijk reisdag.
Aan het eind van de ochtend bezoeken we, vlak bij Lake Manyara, een ecologische boerderij.
Om daar te komen moeten we de mooie asfaltweg verlaten en rijden we over een rood zandpad. Alle beplanting naast de weg is rood verkleurd door het stof. Ook de mensjes.
Op deze boerderij worden geen chemicalien of kunstmest gebruikt. As, afrikaantjes en wisselende beplanting worden als insektenbestrijding gebruikt. Plantenresten wordt als veevoer gebruikt en dat vee zorgt weer voor mest.
Soms willen er olifanten in de tuin komen eten, en die worden afgeschrikt met kleine kampvuren. (olifanten associeren rook met mensen en blijven weg)
De lunch bestaat voornamelijk uit zelfgekweekte groentes. Net buiten de eetzaal is een steen waar fruit ligt voor vogels. We fotograferen 7 verschillende soorten!
's Middags rijden we eerst nog naar een lokale stam waar we uitleg krijgen over bierbrouwen, pottenbakken en bruidskleding maken.
Ook wordt uitgelegd waarom de slaapwoning half onder de grond gebouwd is. Vroeger werden ze vaak aangevallen door Masai die het vee wilden stelen. Die liepen over het onzichtbare dak waardoor de krijger, die naast de ingang sliep, wakker werd. Deze wachte vervolgens tot de Masai van het dak viel waardoor hij hem kon overmeesteren.
Daarna naar onze lodge waar we weer een paar uur vrij hebben. Deze brengen we door bij het zwembad met een prachtig uitzicht op lake Manyara. Het zwembad trekt gelukkig een hoop dorstige vogels aan.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)