1-10-2010 Van Amboseli in Kenia naar Arusha in Tanzania (33 foto's)

Vandaag staan we extra vroeg (5:30) op om de Kilimanjaro te fotograferen. Gelukkig werkt de berg nu mee. Hij is prachtig roze in de opkomende zon.
We zien zowaar ook nog 2 nieuwe vogelsoorten. De afgelopen week hebben we in Kenia in totaal 115 vogelsoorten gezien.
We rijden over onverharde wegen dwars door Amboseli park naar de grens met Tanzania. Onderweg zien we van alles. Alleen voor de gerenuk wordt gestopt. De gerenuk is de 25e wildsoort die we in Kenia hebben gezien.
Vlak voor de grens hebben we een stop en krijgen de chauffeurs hun fooi.
Bij de grens hebben we eerst formaliteiten om Kenia uit te gaan en via een stukje niemandsland rijden we daarna Tanzania in.
Terwijl wij daar de grensformaliteiten ondergaan wordt de bagage overgeladen in andere jeeps.
In Tanzania blijken de wegen een stuk beter te zijn. Onze bestemming vandaag is de Coffeelodge bij Arusha.
In Arusha moet er eerst geld opgenomen worden bij een ATM. Omdat de dag ervoor een stroomstoring is geweest blijkt de standaard Barclay-atm leeg te zijn. De 2e atm accepteert alleen visa-card, maar dat hebben de meeste niet. De 3e is gelukkig een gevulde Barclay-atm.
Bij de lodge hebben we weer wat vrije tijd en dus gaan we in de tuin op zoek naar vogels. We vinden er een en dat blijkt dezelfde te zijn die we in Kenia zo een beetje als laatste gezien hebben.
Deze lodge is de eerste en de laatste lodge van de rondreis in Tanzania, daarom laten we hier een deel van de bagage (vuile was en souvenirs) achter.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)