30-9-2010 Hele dag in Amboseli met 5e game-drive en wandeling met Sami de Masai (105 foto's)

De Kilimanjaro is alleen 's morgens vroeg of laat in de middag wolkenloos te bekijken, daarom staan we vroeg op. Helaas niet vroeg genoeg, want de berg is niet te zien. Ik ga daarom maar vogels fotograferen in de tuin tot we vertrekken voor de game-drive in Amboseli park.
In Amboseli park zijn veel moerassen waar de olifanten op afkomen om waterplanten te eten. Ze staan hierbij soms tot hun buik in het water.
We zien 2 olifanten met elkaar stoeien. Erg spectaculair. Het is zeker een jong mannetje en waarschijnlijk een jong vrouwtje.
De koffiebreak is in een lodge midden in Amboseli park. Ook daar schieten we vogels.
Daarna gaan we naar een droog deel van het park. Door de warmte ontstaan daar veel stoftornado's.
Na de lunch in onze eigen lodge gaan we met Sami op een wandelsafari. Nu zien we wel de piek van de Kilimanjaro.
De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika. De berg steekt ruim 5 kilometer uit boven zijn omgeving en is daarmee de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De top wordt gevormd door een besneeuwde vulkaan, Kibo.
Sami verteld onderweg o.a. over een boom, die door zijn stam gebruikt wordt tegen malaria en hij laat sporen zien.
Door het stof van de wandeling zijn we tot op onze huid bruin. Na langdurig douchen zijn wij weer roze (de kleren gaan in plastic in de koffer).
's Avonds wordt er op een verlichte steen vleesafval neergelegd, waar wild op afkomt.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)